Женският празник - ненужен, но по наша вина

Има ли нужда от специален ден, в който да си говорим за женски права

9/Какво забавно имаме в утробата, та да получим право да ползваме намаления за покупката на сапуни в мола , пита агенция Walla в коментар за женския празник днес.

Поздравления, родили сте се момиче. Не, не плачете, това не е толкова лошо, това може да ви осигури някои забавни ползи. Днес например празнуваме международния ден на жената. Това е цял ден на наше разположение, дори в мола има намаления на сапун с миризма на череша. Очевидно това е, което момичетата обичат -  да изглеждат и да миришат като плодове. Въпреки че ако наистина искате да се поглезите, може би е по-добре поне част от мъжете да ползват дезодорант или да миришат на душ гел. Но нека не сме негативни, това, което вгорчава настроението на жените, е когато шефът всъщност не ви прави комплименти за задника или гърдите.


Защото да използваш женските си качества често може да бъде предимство. Особено, ако си помислим колко дискриминарани са били или все още са жените.

Днес например може да чуете лекция от своя изпълнителен директор за това, че жените могат да са успешни само заради факта, че имат менструация. Това наистина дава власт на женската половина на човечеството, но мъже, моля опитайте да не мислите през цялото време какво има в гащите ни, или какво щеше да е, ако не носехме грим.

Въпреки че икономическите данни навсякъде по света показват, че като жена вероятно печелите по-малко от колегата, който стои на съседния стол в офиса. За България – средно с 15%.

Не сте убедени в смисъла на днешния ден? Може би сте мъничко прави. Може би не се нуждаете от специален ден, за да празнувате факта, че сте родени с матка.

Може би тя просто увековечава факта, че жените са по-слабият пол. Защото например няма празник на мъжа – това просто става излишно, ако можете да контролирате света ежедневно. Може би вместо да дрънкаме срещу дискриминацията и да плачем срещу съдбата си на жени в един ден от годината, е по-добре да променим поведението си през останалите 364 дни. Не мълчете, когато ви подхвърлят обидни коментари, не правете компромиси със заплатите си, не се извинявайте за външния си вид…Тогава в един ден в годината жените наистина ще празнуват всички права, които са успели да си извоюват. Но нека отново да припомним и факта, че никак не са малко онези жени, които използват точно женските си качества, за да успеят, при това го правят добре.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове