Живей, обичай, пътувай

Живей, обичай, пътувай - картинка 1

„Закъдето и да решиш да пътуваш, тръгни с цялото си сърце.“ – Конфуций

Да пътешестваш означава много повече от това да разглеждаш забележителности. Пътуването е процес на промяна, случваща се дълбоко и трайно в представите ти за живота. – Мириам Беард

Мислите ли, че пътуването ни прави по-добри, по-богати душевно, по-усмихнати? Аз ДА!

Пътуването е пътят към това, от което всички имаме нужда - щастие.

Пътуването за мен не е просто цел, дестинацията не е просто мястото, на което отивам. Самият път е важен за мен, всяка една нова емоция, всяко едно ново опитано ястие, всяка една нова гледка, спираща дъха.

Пътуването е свързано само и единствено с положителни емоции, които те зареждат за месеци напред. Първата емоция е от самото стягане на багажа. Този процес е поглед напред в пътуването. Емоция има в самото тръгване дори и рано сутрин, емоцията е винаги различна.

Първият момент, в който стигнеш на мястото, за което си се запътил е вълшебство. Дори и уморен след дълъг път, човек успява да открие себе си в новото си местенце и веднага намира къде да го сложи в сърцето си.

Колко богати ни прави всяко едно такова преживяване, всяка една глътка свеж въздух, всяка една снимка, всеки един изгрев и залез.

За пътуването не винаги се изисква много, не винаги опира до парите. Въпросът е да намериш хората, с които това приключение ти е приятно и просто да се потопиш в живота.

Да пътуваш значи да порастваш, да опознаеш, да обикнеш. Не пропускайте тези красиви емоции и винаги намирайте красотата дори и в най-простичките неща.

/40

Коментари 1

  • #1
    Радостина -

    Много хубаво казано! :)

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове