Зимата си тръгва

Зимата си тръгва - картинка 1

Не забравяйте – в неделя въртим стрелките с час напред

9/На Благовещение, когато според традициите идват прелетните птици, а зимата отстъпва място на слънчевото и хубавото време, дойде и благата вест, че студът най-накрая ще свърши. Ще трябва обаче да стиснем зъби за още два дни – през почивните дни ще е предимно облачно и сравнително хладно, но от понеделник вече ще се радваме на слънчево време.

В събота - 26 март - над страната ще има разкъсана облачност. Минималните температури на много места ще бъдат отрицателни до минус 3 градуса. Дневните температури ще бъдат до 13 градуса, като най-хладно ще бъде в София, Смолян, Варна и Разград - около 9 градуса. Това показват данните в Sinoptik.bg.

В неделния ден - 27 март - температурите слабо ще се понижат и се очаква да превали дъжд, но след това ни очаква хубаво време.

Слънцето се завръща

В понеделник през деня температурите ще бъдат между 12 и 15 градуса. Във вторник и сряда ще има слънце и температурите ще се достигнат до 19 градуса.

В четвъртък и петък - 31 март и 1 април, се очаква и минималните и максималните температури да се повишат с още няколко градуса, така дневните на много места ще прехвърлят 20 градуса. Дъжд не се очаква, макар че ще има повече облаци.

Следващите почивни дни - събота и неделя - 2 и 3 април, ще бъдат слънчеви и топли - с максимални температури отново около и малко над 20 градуса.

Лятно часово време

В 3 часа в събота срещу неделя – 27 март трябва да преместим стрелките на часовника с час напред. На този ден ще спим един час по-малко.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове