Научете как да го направите преди Великден
Всички знаем приказката за златната кокошка, която снася златни яйца и макар и не точно от злато, ние също може да си направим жълти яйчица и то без оцветители, а само като обърнем позициите на белтъка и жълтъка. Можем да направим това сами вкъщи, но важното условие е да използваме домашни яйца, съобщава kanal3.bg.
Физичните основи на този опит са прости. Жълтъкът е по-плътен и тежък от белтъка – в това може да се убеди всеки, който поне веднъж си е варил яйца. Ако с достатъчна скорост се върти яйцето около неговата ос, под действието на центробежната сила жълтъкът започва да се придвижва към черупката, като постепенно прониква в белтъка.
В резултат те се смесват и стават неотличими един от друг, а когато сварите и обелите яйцето, ще получите забележителният ефект.
Вижте във ведеото какво трябва да направите и се заредете с търпение.
Убедете се, че сте си набавили домашни яйца, защото тези в магазините са прекалено плътни и ще ви е доста трудно да промените тяхната структура.