Зловещ облог: В какви цветове ще бъде осветена Айфеловата кула следващия път?

Зловещ облог: В какви цветове ще бъде осветена Айфеловата кула следващия път? - картинка 1
Снимка: vocativ.com

Привържениците на "Ислямска държава" си организираха залагане къде ще бъдат следващите атентати

8/ Димът от експлозиите в Брюксел още не беше се слегнал, когато привържениците на терористичната организация "Ислямска държава" избухнаха в дива еуфория. Европа може да е в шок и да тъгува по жертвите, но има хора, които вече планират следващата атака и е само въпрос на време да узнаем къде.

Или въпрос на печеливш залог, съобщава онлайн изданието Vocativ. Или поне това е представата за добре уплътнено време за участниците в популярния сред ислямистите форум Al-Minbar. Там е публикувана анкета, в която форумистите дават своите предположения в коя държава ще се взривят бомбите следващия път.

Заглавието на анкетата иронизира начина, по който европейските държави изразяват съпричастност към жертвите на тероризма и по-конкретно - обичаят Айфеловата кула в Париж да бъде осветявана в цветовете на атакуваната държава. Преди да бъде закрита, в анкетата са гласували 20 души.

Е, ако приемем, че терористите най-добре знаят какво искат, то следващата окървавена столица най-вероятно ще е Лондон (9 гласа), а кулата ще светне в синьо, бяло и червено, което си е баш като френското знаме.

Но това джихадистите вероятно не знаят, те едва ли се интересуват от такива подробности в европейската хералдика.Точно същите ще бъдат и цветовете, ако се окажат прави онези, които са предположили, че следващата мишена ще бъде Москва (6 гласа) или друг руски град - отново тези три цвята, но в бяло-синьо-червена комбинация. Това поне изглежда по-простичко, в сравнение със сложния британски флаг с неговите насложени един върху друг кръстове...

Третата най-предпочитана "дестинация" за бомбаджиите е Германия (4 гласа),

което пак може да създаде объркване в редиците им, понеже цветовете на федералната република са същите, като тези на Белгия, само че в различен ред: черно-червено-жълто, вместо това, в което свети кулата днес - черно-жълто-червено...

По три гласа са събрали САЩ (отново синьо-бяло-червено) и Италия (зелено-бяло-червено). По два гласа имат Дания и Холандия, а по един - Австралия и Нова Зеландия.

В подобна анкета, пусната в Twitter  са гласували 103 привърженици на ИДИЛ. Там изборът е сведен до Италия, Франция, Холандия и Белгия, но в коментарите под анкетата преобладава мнението, че "на Лондон няма как да му се размине" и че "кръстоносците сега са в паника - вчера Париж, днес Брюксел, те се чудят къде ще бъде следващия удар".

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове