Зловещи легенди и предания

Зловещи легенди и предания - картинка 1

Три легенди от Шотландия, Швеция и САЩ

Може би всяка държава и дори всеки град има своите страшни истории за духове и таласъми. Подбрахме за вас три от най-смръзяващите кръвта истории от Шотландия, Швеция и САЩ

Призрачинят влак в Стокхолм - Швеция

В подземията на красивата шведска столица Стокхолм препуска с висока скорост съмнителната история за призрачната линия на метрото Силвърпилен (Сребърната Стрела).
Основа за мрачните истории, свързани с този влак, е тайнственият му вид, когато спира късно през нощта на отворената, надземна спирка. Всички жители знаели, че железниците са боядисани в зелено, но тази била сребриста. Ако пътникът е уморен или порядъчно почерпен, въобръжението му играело зловещи номера върху психиката. Оттам тръгнали и различните версии на легендата за Силвърпилен.
В една се разказва, че призрачният влак се срещал само в изоставени тунели от работници в метрото. Други казват, че са го виждали да преминава с висока скорост покрай спирките след полунощ. Трети дори твърдят, че Сребърната Стрела понякога спирала и качвала пътници, които изчезвали завинаги или по-късно, след седмици, месеци или години, отново се появявали.
Някои истории свързват призрачния влак със запустялата спирка на метрото Кимлинге на линия 11 (синята линия). Кимлинге също има репутацията на призрачна спирка, на която слизали само мъртвите души. 

Бялата смърт - Шотландия

Прибирате се от работа, отпуснали сте се удобно и се наслаждавате на спокойната вечер. Изведнъж някой чука на вратата, клокото повече се бавите толкова по-силно става чукането, дори почва да се чува детско хлипане. 

История за шестгодишно момиче се предава от уста на уста в Шотландия. Детето мразело живота толкова много, че решило да изличи всяка следа от себе си. Тя унищожила всичките си вещи, а накрая извършила самоубийство. Само няколко дни по-късно всички членове на семейството ѝ починали при странни обстоятелства. Легендата гласи, че когато научите за живота на момичето, духът му ще ви се яви вечер, ще почука на вратата, всяко почукване ще е все по-силно, докато накрая не му отворите. Тогава ще ви убие, за да заличи всяка следа от себе си и да запази съществуването си в тайна.

Велосипеда в дървото - САЩ

Идеята за колело, което е „погълнато” от дърво, може да изглежда фантастична, но в щата Вашингтон е реалистична гледка.
Колелото дълги години е било част от градските легенди и в социалните мрежи са се появявали истории за това как то е попаднало там, как се е вплело и отчасти е погълнато от едно 150 сантиметрово дърво.
Според легендата момче оставило колелото си до дървото и отишло на война през 1914 година, но никога не се завърнало. Истинската история, обаче, не е толкова романтична, но е също така въздействаща.


Хелън Пъз, сега 99-годишна, се преместила в Сентър през 1954 година заедно с петте си деца. Наскоро била станала вдовица и семейството не разполагало с излишни средства. Поради това тя дала на 8-годишния си син Дон да кара момичешко колело. Момчето не било очаровано от идеята, но според Хелън Пъз било по-добре от нищо.
Един ден Дон казал на майка си, че е изгубил колелото. Той изглеждал толкова притеснен, че госпожа Пъз решила да остави нещата така както били.
Изминали много години, когато един ден Хелън Пъз прочела новина в местния вестник, че някой намерил колело на едно дърво. Тя веднага осъзнала какво в действителност се било случило с колелото на сина й. Самото дърво било пораснало около велосипеда!

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове