10 невероятно странни начини да срещнете смъртта си

10 невероятно странни начини да срещнете смъртта си - картинка 1

Всъщност има и награди за най-глупавия начин да умреш

Въпреки че смъртта обикновено не е смешна, има някои много иронични начини да умрем.

Всъщност има и награди за най-глупавия начин да умреш  - награда "Дарвин". Присъжда се за изключитени успехи в заличаване на личния генофонд на заслужилия.

Днес ще разгледаме някои от тях. Това са 25 невероятно странни начина, по които хора са загубили живота си.

Базил Браун

Този 48-годишен привърженик на здравословното храненето от Кройдън, Англия, умира от увреждане на черния дроб, след като консумира 40 литра сок от моркови в продължение на 10 дни (твърде много витамин А). Дори и здравословните неща трябва да са с мярка.

Фагильо Мукамецянов

През 2011 г. Фагильо претърпява сърдечен удар и след като е обявен за мъртъв, се събужда на собственото си погребение в Казан, Русия. Когато отворил ковчега и видял какво се случва, преживява друг инфаркт и умира.

Клемент Валандерим

През 1871 г. адвокатът от Охайо Клемент Валандерим защитава клиент по обвинение в убийство. Докато показва на съда как пострадалият случайно се е прострелял, Клемент наистина случайно се застрелва. Той умира, но печели случая.

Ханс Щайнигер

През 1567 г. кметът на Брауну, Австрия, Ханс Щайнингер умира, когато се препъва в собствената си брада. Той е твърдял, че дължината й е 1,. метра и обикновено я държал навита.

Джефри Хаууд

Живеещият в Нов Южен Уелс Джефри се преструва на сляп, за да получи милостиня. Но нещата се провалят, когато Джефри пада в канавка и умира. Очевидно не е видял опасността.

Исадора Дънкан

През 1927 г. известната танцьорка умира, когато дългият й шал се увива около колелото на колата, в която пътува и чупи врата й.

Тихо Брахе

През 1601 г. датският благородник умира след банкет в Прага. Той не е ходил до тоалетна, защото смятал, че е грубо. Само няколко седмици по-късно той получава инфекция на бъбреците и умира.

Едуард Архболд

През 2012 г. Едуард Арчболд от Уест Палм Бийч, Флорида, умира след като спечели конкурс за ядене на хлебарки. Официалната причина за смъртта е случайно задушаване поради поглъщане на "части от тялото на членестоноги".

Гарет Джоунс

Британският актьор умира от сърдечен удар, докато заснема жива телевизионна игра, в която трябва да получи инфаркт.

Адолф Фредерик

На 12 февруари 1771 г. кралят на Швеция Адолф Фредерик е много гладен. Предполага се, че е ял омар, хайвер, кисело зеле, пушена херинга, шампанско и 14 порции от любимия си десерт hetvägg.

Малко след това умира от проблеми с храносмилането. Днес той е запомнен от шведите като "краля, който се е хранил до смърт".

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове