11 туристически дестинации, подходящи за интроверти

11 туристически дестинации, подходящи за интроверти - картинка 1

Или когато не обичаш хора...

Туристите интроверти нямат желание да посещават места, където има големия струпвания от хора, да отсядат в оживени хостели и да ходят на партита, които продължават до съмване.

Тяхната идея за добре балансирано пътуване може би е по-скоро да прекарат известно време сами по планинска пътека или да разгледат не толкова известни културни находки.

Вижте няколко дестинации, подбрани от Huff Post, които биха били много подходящи за интроверти – от горски пущинаци до плажове.

1. Гластънбъри, Англия

Едноименният фестивал в Гластънбъри звучи като кошмар за интроверти, така че не посещавайте това място през юни. Този исторически град обаче може да се похвали с един от първите турове за интроверти, по време на който участниците имат време да презаредят и да се насладят на очарователната природа.

2. Тулум, Мексико

Макар че Тулум е известен по света с перфектните си плажове, това парче карибско крайбрежие някакси успява да се опази от тълпите туристи. Приятните места за йога, спа центрове, лагери за сърфинг и спокойна атмосфера насърчават човек да прекара време сам със себе си, което е в пълен контраст с по-откачените градове за купонясване в Мексико.

3. Камино де Сантяго, Испания

Този известен път е с дължина от около 800 км през Северна Испания. Човек може да изходи част от него за няколко дни, да го мине целия за няколко седмици или да отдели няколко месеца, за да разгледа едни от най-живописните пейзажи в страната.

4. Финландия

Финландците са известни с тяхната интровертност, така че ще можете да обикаляте парковете, музеите и паметниците в Хелзинки, без да се притеснявате, че някой ще ви досажда.

5. Крайбрежието на Орегон

Има си причина Орегон постоянно да се появява в списъците с места за посещение за интроверти. Плажовете там са уединени и предлагат невероятна гледка към залеза, както и маршрути за посещение само с приятел.

6. Flamands beach, Сейнт Бартс

Като един от най-добрите плажове в Карибския басейн, това е едно от най-хубавите места да изкарате няколко дни в самота. Посетилите го вече споделят, че дългите и равни плажни ивици превръщат Flamands beach в идеално място за разходки. Наблизо пък има хубави хотели, където може да се обядва или да се отседне.

7. Словения

Ако спокойствието на Блед не е достатъчно, за да ускори интровертския ви пулс (словенците обичат този езерен курорт, но той в никакъв случай не е пренаселен), тогава можете да опитате лозарските турове на Словения, местата за лагеруване и невероятните полета с диви цветя.

8. Исландия

Тази естествена площадка за игра е идеална за пътуващите соло, тъй като до нея се стига лесно и има репутацията на безопасно място. Приключенията на открито, които предлага Исландия - от Северното сияние до водопадите, я превръщат в страхотно място да се шляете с приятели или да прекарате време сами.

9. Уайоминг

Този често игнориран рай предлага природни паркове, прерийни градове и един от най-добрите спа центрове в САЩ. Вземете приятел интроверт и му се насладете заедно.

10. Чанг Май, Тайланд

Тази спокойна провинция е хит сред чужденците, работещи в Тайланд, но не е прекалено пренаселена, което я прави подходяща за интроверти, желаещи да проведат приятен разговор или да медитират.

11. Париж,  Франция

На френски език думата flâneur означава някой, който обича да се разхожда по улиците без особена цел и без да разговаря. С други думи, въпреки че там има много хора, Градът на светлината може да бъде и най-хубавото място на Земята за интроверта. Bon voyage!

 

profit.bg

/33

Facebook Коментари

Коментирай

За кого ще гласувате на предсрочните парламентарни избори?

Блогове