3 лоши причини, поради които не си доспивате

3 лоши причини, поради които не си доспивате - картинка 1

Ето как качеството на съня ви се е понижило драстично

Знаете ли, че е възможно сами да си причинявате проблеми със съня, тъй като от ден на ден се заблуждавате с оправдания?

Ако все още не можете да се сетите за какво говорим, време е да хвърлите поглед към следващите редове. Ето как качеството на съня ви се е понижило драстично:

1. “Аз не се уморявам, докато не стане късно”

Да чакате да стане късно, за да заспите, е вреден навик. Не можете да обвинявате организма си, че не си лягате рано. Това не може да бъде причина да стоите будни до малките часове на нощта.

Мозъкът ви е като мускул – трябва да го тренирате и да го накарате да функционира така, както вие искате. Вместо да стимулирате изцеждане на енергията късно вечер, открийте начини да си помогнете да заспивате по-рано.

Това може да означава, че е добра идея да не гледате ТВ, а да почетете, да попишете една-две страници, да се отдадете на медитация.

2. “Имам прекалено много задачи преди лягане”

Често тези думи означават, че вие си мислите, че имате много за вършене. Светът няма да спре да се върти, ако отметнете част от задачите на сутринта. В противен случай само се стресирате и не си давате възможност да се наспивате.

Освен това „имам прекалено много задачи“ означава, че така сте подредили работния си ден, че сами сте планирали ангажименти за късните часове на деня. Това е нещо, което можете да промените.

3. “Чувствам се по-добре, когато спя малко”

Това твърдение е погрешно от началото до края. Изобилие от изследвания сочат, че има връзка между повече сън и по-добра памет, по-висока интелигентност, по-добра продуктивност, по-голямо ниво на успех.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Блогове