5 мита за Африка

5 мита за Африка - картинка 1

Ще се опитаме да развенчаем митовете, като ви разкажем за цивилизования Кейптаун, заснежените върхове на Драконовата планина и пингвините по плажа на ЮАР

Диви аборигени, екзотична храна, екстремна горещина и опасности на всяка крачка – не един западен човек си представя Африка по този начин.

Ще се опитаме да развенчаем митовете, като ви разкажем за цивилизования Кейптаун, заснежените върхове на Драконовата планина и пингвините по плажа на ЮАР.

Мит №1: Няма цивилизация

Въпреки че ЮАР се намира буквално на края на Земята, страната може да се определи като най-развитата и европеизирана на континента. Вместо диви местности, туристите тук може да открият качествени услуги, развита инфраструктура, прилични ресторанти.

В страната няма проблем с транспорта и пътищата. В ЮАР редовно летят самолети, има разкошни туристически влакове Blu Train, Rovos Rail и автобуси луксозен клас.

В ЮАР може да си намерите жилище по свой вкус. Има петзвездни стаи с джакузита, „четворки“ и „тройки“ за семейства, къщи във вилна зона или пък на плажа. За любителите на дивата природа има сафари къщи за гости.

Мит №2: Няма какво да се прави

В ЮАР няма да се наложи да лежите като тюлен на брега на океана. Има доста интересни занимания, на които да се отдадете. Туристи от цял свят покоряват Драконовата гора, наблюдават мангусти, слонове, жирафи, лъвове, леопарди...

Други се разхождат пеша из тропическите гори. На най-южната точка на контитента пък може да се полюбувате на китовете.

Искате още предложения? Трекинг, кайтинг, сърфинг, дайвинг, скачане с въже, сандбординг, полет с парапланер, риболов, лов, сафари...

По-екстремните туристи имат възможността да скочат от моста Блукранс. Височината е 216 метра!

Мит №3: Няма пингвини

Смятате, че пингвините и Африка са несъвместими? Посетете пигвинския плаж в Кейптаун. Тук тези арктически птици си живеят добре.

Най-интересното е, че пингвините с удоволствие ще споделят лагуната с вас и дори може да се поизтупат на кърпата ви на плажа. Само не ги пипайте. Забранено е!

Мит №4: Опасно е

В ЮАР, подобно на всяка друга страна, е необподимо да се спазват обичайните правила за безопасност. Оставяйте своите ценни вещи в специални хранилища и не се разхождайте късно из градовете.

Не се бойте от дивите животни и хищниците, освен ако не планирате да се разхождате в откритата савана пешком.

Помнете едно – в ЮАР слънцето е много силно. Не забравяйте да носите слънчеви очила, шапка и да пиете много чиста вода.

Мит №5: Екстремна горещина

Бреговете на ЮАР се мият от два океана. Понякога валят обилни дъждове, в планините има сняг. През южноафриканската зима температурите в Кейптаун не се вдигат над 20 градуса.

Ако искате да се разхождате из националните паркове, препоръчително е да изберете дати между август и септември – тогава времето не е толкова горещо и сухо. Освен това ще видите много диви животни на водопой.

profit.bg

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Блогове