5 странни секс факта от миналото

5 странни секс факта от миналото - картинка 1

Сексът си остава една от най-изследваните теми

Сексът си остава една от най-изследваните теми от учените по цял свят. Ето и едни от най-интересните открития в тази област:

Жена назаем

В древната арабска култура не е било необичайно мъжете да си вземат по-красива жена „назаем“, за да им роди по-красиви деца. Жената оставала в семейството, докато не забременее, а след това се прибирала при собствения си съпруг. Той обаче трябвало да се въздържа, докато се роди детето.

Даването на съпруга назаем се е срещало още и при спартанците, викингите и ескимосите.

Спартанската сватбена нощВ древна Спарта жената е трябвало да бъде облечена като мъж, за да може да се започне консумирането на брака през първата брачна нощ. Вярва се, че при спартанците, освен обличането в мъжки дрехи, е било практикувано връзване на главата на булката. Тя трябвало да отиде в тъмна стая, в която да чака младоженеца. Една от причините за това ритуално обличане било, за да може за успокои мъжа при прехода му от хомосексуален към хетеросексуален начин на живот.

Благочестив произход

Някои сексуални практики в древността са били обвързани с божествата, които древните цивилизации са почитали
Смята се например, че оралният секс произтича от мита за бог Озирис.

Уникални контрацептиви

Какво са използвали древните цивилизации, за да се предпазват от нежелано забременяване?

Древните хора са използвали екстракти от растения, които са изчезнали с годините. Използвали са и алтернативни сексуални практики.

Антична еднополова любов

Това не са били необичайни практики или неморални действия в древността. Данни за практикуване на еднополова любов се срещат при древните гърци, римляни, келтите и персийците.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

За кого ще гласувате на предсрочните парламентарни избори?

Блогове