66 бежанци опитали да влязат у нас за денонощие

66 бежанци опитали да влязат у нас за денонощие - картинка 1

От МВР съобщиха, че полицаи са заловили 29 от нелегалните имигранти в два товарни автомобила на гранични пунктове "Капитан Андреево" и "Лесово".

4/ През изминалото денонощие граничните полицаи са предотвратили 6 опита на 66 нелегални имигранти да нарушат българо-турската граница в районите на граничните полицейски управления Малко Търново, Болярово и Средец, съобщиха от МВР, цитирано от Офнюз

От ведомството допълниха, че полицаи са заловили 29 нелегални имигранти в два товарни автомобила на гранични пунктове "Капитан Андреево" и "Лесово".

На ГКПП "Капитан Андреево" за влизане в страната пристигнал товарен автомобил “Мерцедес” с водач българския гражданин П. С. на 35 г. от Хасково. Камионът превозвал PVC-профили за дограма от Турция.

При проверка обаче полицаите открили в товарното помещение 12 души без документи за самоличност, по техни данни иракски граждани.

Нелегалните имигранти са задържани в ГПУ-Свиленград. Шофьорът е задържан в следствения арест за 72 часа. Срещу него е образувано бързо производство, има повдигнато обвинение за каналджийство.

На ГКПП "Лесово" вчера е извършена проверка с газ-анализатор на влизащ от Турция товарен автомобил с румънска регистрация, при която са отчетени завишени стойности на концентрация на въглероден двуокис в ремаркето.

При последвалата проверка граничните полицаи открили в автомобила 17 души без документи за самоличност, по техни данни сирийски граждани.

Незаконните имигранти са задържани в ГПУ-Елхово, работата по случая продължава.

/29

Facebook Коментари

Коментирай

За кого ще гласувате на предсрочните парламентарни избори?

„Демократична България“

30.19%

ГЕРБ-СДС

15.09%

„Има такъв народ“

13.21%

БСП

11.32%

Не съм решил още...

9.43%

"Възраждане"

7.55%

Няма да гласувам

5.66%

„Изправи се! Мутри, вън!“

3.77%

Друга партия или коалиция

3.77%

ДПС

0.00%

ВМРО

0.00%

„Републиканци за България“

0.00%

Блогове