Активист на ГЕРБ реши да се оттегли, запалиха му колата

Активист на ГЕРБ реши да се оттегли, запалиха му колата - картинка 1

Заплахи, палеж и тормоз - как местните партийни структури пазят властта си в Силистра

На 14 декември 2023г Драгомир Димитров от Силистра споделя чрез видео обръщение в социалните мрежи, че е заплашван с чупене на крака и ръце, както и с палене на къщата му. На другия ден той подава сигнал в прокуратурата. Резултатът от тогава до днес е един – запалена му е колата.

 

Често се случва в медии и социални мрежи да се представят случаи на превратно упражняване на властта от представители на ГЕРБ. Според пострадалия, това е един пореден такъв случай. Но все пак е рядкост  човек от кухнята на партията да има причини да говори за нея, доколкото самият Димитров дълги години изпълнява функцията на дясна ръка на местния координатор Тодор Тодоров.

 

Такива хора, когато са принудени да говорят, потвърждават всички догадки и опасения, свързани с управлението на ГЕРБ и относно формулата за постоянния им изборен успех. Едно е всеки ден да излиза по парче от пъзела за това управление, а съвсем друго е човек да говори от първо лице и с подробности  за целия пъзел, споделят силистренци.

 

Дали може да се вярва на Драгомир Димитров? Вероятно да, дълго време той е бил най-близък човек на областния координатор на ГЕРБ Силистра – Тодор Тодоров, от чието име са били и заплахите към него. Освен това Тодор Тодоров е и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, а това вече значи твърде много. Парадоксално, но Драгомир Димитров е имал възможност сам да вижда и участва в модела на властта на  ГЕРБ, от който днес той самият е потърпевш. 

 

Какво можем да разберем от този случай, който включва публични видео материали, както и признание за съществуващ запис с описание на формулата за управление на ГЕРБ? Какво е за ГЕРБ властта, инструмент, с който реализират лично обогатяване? Според публикациите на Драгомир Димитров това става чрез:

а/ печелене на обществени поръчки;

б/ безплатно владеене на общинска и държавна собственост; 

в/ придобиване на държавна и общинска собственост на ниски цени;

г/ завладяване на бизнес; 

д/рекет;

Също така, съдейки по поведението на участниците, чрез властта се създават предпоставки за обществен престиж. Това става чрез:

а/ придобиване на незаслужени дипломи за образование; 

б/формално защитаване на научни степени; 

в/ придобиват финансови средства за „благотворителна“ дейност и редовно извършват такава.

В същото време местните структури създават изборна машина, която винаги реализира необходимия резултат. Това се реализира чрез:

а/ овладяване на държавните и общинските администрации, в които се назначават зависими хора. На избори семействата на тези назначени хора гласуват под строй и с доказателство за своя вот – снимка с мобилен телефон на бюлетината;

б/ корпоративен вот; 

в/ покровителство над престъпните среди, като в замяна на това на избори семействата им и зависимите от тях хора гласуват под строй и с доказателство за упражнения вот – снимка с мобилен телефон;

г/ овладяване на социалните мрежи и медии;

д/ упражняване на влияние върху членовете на СИК, чрез което те се принуждават да фалшифицират изборния резултат;

В резултат, правоохранителната система е фактически приватизирана чрез:

а/ назначения на правилни хора в системата на МВР. Те са първото ниво, чрез което се упражнява контрола и „правилното“ отношение към всяка една преписка и всеки един сигнал;

б/ назначения на ръководни позиции в прокуратурата на зависими хора. Чрез тях се контролира второто ниво за „правилно“ отношение към всяка една преписка и сигнал;

в/ назначения на ръководни позиции в съдебната система на зависими хора. Чрез тях се контролира последното и решаващо ниво за „правилно“ отношение към всеки съдебен казус.

В същото време опозиция и неудобни хора са смачкани чрез:

а/ уволнение от работа и създаване на пречки за започване на нова;

б/ тормоз на предприемачите чрез използване на държавната машина;

в/ преследване на хора, които общуват с тях;

г/ злепоставяне чрез компромати;

д/ набеждаване в извършване на криминални престъпления.

Редно е по този случай да работят правоохранителните органи, но за тях очевидно това е проблем - има потърпевш, който вече говори охотно за властта на ГЕРБ. Има все пак и запис с негово признание за формулата, с която ГЕРБ упражнява властта и печели избори. Какво повече е необходимо за разследващите органи? В такива случаи, когато те липсват, остава разследващата журналистика. Сега е моментът формулата за управление на ГЕРБ да бъде разкрит с най-големи подробности. 

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове