Безценните съвети на един пътешественик за безопасно пътуване - част втора

Безценните съвети на един пътешественик за безопасно пътуване - част втора - картинка 1

За да нямаме лоши спомени от пътуването си, нека се подготвим дори и за най-лошото

Скъпи пътешественици, нека продължим с обучението ви за безопасни пътуващи хора. Вчера ви предложихме две идеи, с които да се чувствате сигурно по време на път. Едната беше винаги да се оглеждате за личният си багаж, когато тръгвате на някъде да проверявате дали не се изпуснали някъде я телефон, я портмоне. Доста добро предложение, което всеки пътуващ знае и използва.

Втората идея беше тази с фалшивият портфейл, в случай че някой ви ограби да остане доста недоволен и да си каже "Този е по-беден и от мен дори". Е, случва се всекиму. Когато откраднаха портмонето ми с личната карта, документи за пътуване и разни специални за мен неща, имах точно 40 стотинки в него. Дано са ги похарчили за нещо хубаво. Ех, живот ли бе да го опишеш.

Та сега, драги читателю, продължаваме със съветите.

Номер три е нещо, което майка ми ми повтаря от години. Никога не дръж парите и документите си на едно и също място! Или - никога не дръж всичките си пари заедно по време на пътуване. Представете си, отивате на море и имате в себе си 700 лева и БАМ! Тези пари просто се изпаряват от погледа ви, изчезват някъде си и оттам идва паниката, страха, звъненето на роднини да пращат бързо пари, че рязко свършиха!

Още една идейка - просто вържете портфейла си за панталона и го пъхнете в джоба. Измъкване няма!

А сега си представете отново тези 700 лева + паспорт, лична карта, кредитна карта .. .. .. По-гадно нещо има ли за един пътуващ???

Та, вземете си две отделни портмонета, разделете нещата горе-долу по равно и дишайте спокойно, отдайте се на заслужената почивка и не берете грижи!

Така, номер четири е един съвет, който особено за излизане от територията на страната ни е доста важен. Направете копие на всичките си документи, от личната карта, до здравна книжка, до паспорт, листчета и какво ли още не. Пъхнете ги най-отдолу в раницата и се надявайте да не ви потрябват. Няма да ви натежат, няма да излязат скъпо, но я си представете момента, в който ви открадван нещата, а вие дори не можете да се приберете.

Или пък, пътувате си с колата, ограбени сте или сте си изгубили документите, полицията няма какво да направи, но все пак, един от служителите ви спира. И я сега де! Нямате шофьорска книжка, талон/пълномощно и застраховка, и ви чака една приятна, приятна глоба от иди-дойди, стотачки ... И ето го и моментът на прозрението!!! Вие имате тези документи, на дъното на багажа си, разпечатани, чакащи ви да ги помолите за помощ. И след като сте подали оплакване за откраднати документи, но имате техни копия, ако служителят на полицията е имал хубав ден, то вие ще се разминете на косъм. Може да направите и копие за всеки случай на телефона си, което също е добър вариант.

Не е най-сложно да пазим вещите си, нали така, но тези около нас са на друго мнение. За това нека просто бъдем внимателни и се наслаждаваме на незабравими мигове с любимите си хора, или пък сами. Както дойде.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове