БОЕЦ: Пускаме на работа само 1 прокурор - който ще арестува Гешев

БОЕЦ: Пускаме на работа само 1 прокурор - който ще арестува Гешев - картинка 1

Акция блокира всички вход ове на Съдебната палата

Както и се бяха заканили, от тази сутрин привърженици на гражданското движение БОЕЦ блокираха Съдебната палата в София.

Призивът е "Гешев вън!", събитието за днес бе обявено с начало 8,30 часа. Освен БОЕЦ, организатори са Инициатива "Правосъдие за всеки", Демократична България и други граждански организации.

 
 

На място има струпани сериозни сили на полицията.

От БОЕЦ са представени освен от лидера си Георги Георгиев и от хора, познати около протестите от миналото лято. Забелязват се и напусналият зам.-министър, за да остане редови протестиращ - Тодор Стоянов, отец Дионисий, Петър Недевски и др. 

Георги Георгиев от Боец (на преден план), Велислав Величков от "Правосъдие за всеки" (крайният вляво), общинският съветник от ДБ Методи Лалов, а на заден план се вижда доскорошният зам.министър Тодор Стоянов.

 Тази заран те се зарекоха, че ще пуснат на работа само един прокурор - този, който ще има кураж да арестува Гешев. 

Георги Георгиев пък поясни за главния прокурор, че "тоя не е избиран от никого" и не може да устои на гражданската енергия срещу него.

Открита бе подписка за свалянето му преждевременно (практически 7-годишният мандат на Гешев е кажи-речи в началото си - от края на 2019 г., б.р.).

По-рано от обединението обявиха:

"Няма да пречим на гражданите и на дейността на институциите, но няма да допуснем повече Гешев да скверни съдебната палата! В това ще се изразява блокадата - няма да допускаме повече Гешев да влиза в сградата!", уточняват от инициативата.

Малко по-късно към протеста се присъединиха съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов и колегата му Ивайло Мирчев.

Довечера пък предстои традиционното за сряда протестно събитие на "Правосъдие за всеки" със същия адресат - Иван Гешев.

Що се отнася до самия Гешев - от пресцентъра му съобщиха, че той е "провел работна среща с магистрати от Окръжна и Районна прокуратура-Габрово".

/10

Facebook Коментари

Коментирай

За кого ще гласувате на предсрочните парламентарни избори?

Блогове