Бойко Рашков: Имам коренно различна информация за подсушването

Бойко Рашков: Имам коренно различна информация за подсушването - картинка 1

Вътрешният министър ще докладва пред парламента за случаите на подслушване, след като прокуратурата обяви, че такива няма

Служебният министър Бойко Рашков ще представи в Народното събрание информацията за случаи на подслушване, с която разполага.

“Аз имам коренно различна информация" от тази на прокуратура, която съобщи, че не е открила данни за незаконно подслушвани политици, каза Рашков.

В понеделник от прокуратурата обявиха, че не е имало незаконно подслушване на политици. В съобщение до медиите се казва, че поради липса на доказателства за извършено престъпление досъдебното производство е прекратено.

Разследването беше започнато, след като министърът на вътрешните работи Бойко Рашков потвърди по-ранни твърдения за това, че през 2020 и 2021 са били подслушвани представители на опозиционни партии и граждански активисти.

"Прокуратурата сама проверява себе си. Това говори достатъчно красноречиво каква проверка е извършила”, каза в сряда Бойко Рашков. Според него тогава ще станат известни неща, които прокуратурата не иска да оповести.

"Допуснати са груби грешки в законодателството у нас и са били подложени на СРС мирно протестиращи граждани. Имам категорични доказателства за това, че служители в МВР от Службата за борба с организирана престъпност, както и от Службата за вътрешна сигурност, са били експлоатирани като наемни работници за интересите на това производство", каза Рашков.

Рашков уточни, че ще внесе информациата, с която разполага, когато се формира парламентарната комисия за контрол на специалните разузнавателни средства.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

След изборте на 2 октомври 2022г. 48 НС ще успее ли да излъчи редовно правителство?

Да, но за няколко месеца само.

38.89%

Не.

33.33%

Да.

16.67%

Рано е да се каже.

5.56%

И следващият, 49-ти парлемент също няма да успее.

5.56%

Блогове