Четири идеи за здравословна и вкусна закуска

Четири идеи за здравословна и вкусна закуска - картинка 1

Има много причини да не пропускате сутрешното хранене

Има много причини да не пропускате сутрешното хранене. То може да промени начина, по-който се чувствате през деня, както и начина, по който изглеждате. Сутрин е особено важно да приемем необходимите ни количества хранителни вещества, за да може да функционираме по-добре през целия ден. Това е времето, в което усвояваме най-добре храната и тялото ни я използва по най-рационален начин.

Ако се чудите какво да закусвате всяка сутрин, ето няколко идеи за вкусни, бързи за приготвяне и здравословни закуски:

Овесени ядки, трици, семена

Това е най-здравословният вариант за закуска. Поръсвате с ленено семе и счукани орехи купичка с кисело мляко, овесени ядки и горски плодове и получавате много вкусна закуска за шампиони. Но е важно да проверите дали в пакета с овесените ядки няма добавена захар, за да не прекалявате със сладкото.

Яйца

Вареното яйце е перфектна закуска. To ще ви осигури протеини, витамини А и Д, рибофлавин, фолиева киселина и селен.

Сусамов тахан

Малко по-нестандартен вариант за закуска, която ще ви даде ударна доза протеини, но трябва да е натурален тахан от суров небелен сусам. Филийка черен хляб със сусамов тахан, няколко резенчета ябълка и чаша чай е идеален старт за деня.

Извара

Тя е доста подценявана, но е чудесен вариант за закуска. Богата е на протеин и е с ниско съдържание на мазнини. Може да я комбинирате с плодове - сушени или пресни, и шепа ядки. Намерете вашия начин, по който да я приготвите и да разнообразите сутрешното си меню.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Блогове