Ден без захар

Ден без захар - картинка 1

Определяйте си го по-често

Не е тайна, че прекомерната употреба за захар е вредна. Но какво значи прекалено в днешно време? Захарта е навлязла в културата ни така мощно, че рядко си даваме сметка колко много от нея консумираме всеки ден. Дали ще си вземем напитка или ще хапнем бисквита, вече почти няма готов за консумиране продукт без съдържание на захар. 

Американски учени са провели ново изследване, което доказва, че отказът от захар може да подобри значително здравето на човек, пише Мениджър нюз, цитирайки Рамблер. В експеримента са участвали 700 доброволци. 

Всеки от тях в продължение на девет дни не е консумирал захар. В резултат на това се доказва, че отказът на храни, съдържащи захар, подобряват в много аспекти човешкото здраве. По-специално: стабилизира се кръвното налягане, холестерола и концентрацията на инсулин в кръвта.

Учените препоръчват всеки човек да се постарае да си определи дни без захар възможно най-често, за да подобри здравето и да намали риска от някои заболявания. 

Да опитаме с първия ден от месеца, после - с по един ден на седмица. Свиква се по-лесно, отколкото предполагате и наистина оказва влияние на тонуса и здравето.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

За кого ще гласувате на предсрочните парламентарни избори?

Блогове