Днес кафето ще ви поднесе гола бариста /СНИМКИ/

Днес кафето ще ви поднесе гола бариста /СНИМКИ/ - картинка 1

Кафе-сладкарница има странен дрескод

Кафе-сладкарница има странен дрескод – бикини. Шефът, който е жена, твърди, че по този начин „овластява“ жените. Според градския съвет обаче те са експлоатирани.

Униформата в кафето включва бикини или бельо, а част от служителките избират да поставят просто цветни стикери над зърната на гърдите си, докато продават напитки в заведението.

Bikini Beans Espresso е собственост на предприемача Карли Джо и жъне огромен успех - вероятно поради дрескода, предполага New York Post.

И въпреки че униформата често получава критики, собственикът е категорична, че тя дава възможности на жените.

На интернет страницата на кафето пише: "Като първият бикини бариста магазин в Аризона, ние искаме да дадем възможност на жените да бъдат и да се чувстват добре като себе си“.

Жените навсякъде имат право да гласуват, да са гейове, да бъдат успешни лидери в общността и собственици на бизнес или дори да се кандидатират за президент!

Ние имаме правото да работим с благодат, увереност и достойнство, независимо дали го правим в бизнес костюм или бикини".

Голяма част от клиентелата на кафето изглежда са мъже, но не всички представители на мъжкия пол в района са негови фенове.

Градският съветник Майк Фейгън се опита да наложи ограничения в дейността на заведението, твърдейки, че то насърчава експлоатацията на жени.

 

profit.bg

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове