Да живее хамакът!

Да живее хамакът! - картинка 1
Да живее хамакът! - картинка 2
Да живее хамакът! - картинка 3
Да живее хамакът! - картинка 4
Да живее хамакът! - картинка 5
Да живее хамакът! - картинка 6

Подбрахме най-важните събития, случили се на днешния ден в историята

Днес е двадесет и вторият ден от месец юли. 204-ят ден от годината. Ден, в който са се случили не малко неща, ден изпълнен с емоции, със събития ... Днешният ден, като всеки друг е специален.

Ето кои са и най-важните събития, случили се на тази паметна дата:

Както ни е лятно, както е и събота, няма как да не започнем с празникът на хамаците! Време е малко за почивка, така че защо да не го направим по най-приятният възможен начин. 

Селена Мари Гомес е американска певица и актриса. Родена е на 22 юли 1992 г. в Гранд Прери, Тексас, САЩ, където отраства. Баща ѝ се казва Рикардо Гомес, а майка ѝ е бившата актриса Аманда „Манди“ Корнет. Гомес е кръстена на певицата Селена, която умира 3 години след раждането на Гомес. Бащата на Селена е от мексикански произход, а майка ѝ, която е осиновена, има италиански корени. Относно испанските си корени Гомес споделя: „В моето семейство не правиме кинсеанера (на испански: Quinceañera, празнуване 15-годишнината на момичетата), а ходим на причастие в църквата.

Гомес е описана като денс-поп певица, смесвайки елементи на поп и EDM в музиката си. Певицата отбелязва, че има европейски влияния в стила си, който също е описван като europop. С напредването на кариерата си тя експериментира с голям брой музикални жанрове.

 На 22 юли 1903 година при пожар в имението на Лев Толстой изцяло изгарят неговите ръкописи. 

Военно положение в Полша е в сила от 13 декември 1981 г. до 22 юли 1983 г.

През този период авторитарното правителство на Полската народна република, ръководено от генерал Войчех Ярузелски, драстично ограничава нормалния живот чрез въвеждане на военно положение, в опит да смаже политическата си опозиция. Хиляди опозиционери са интернирани без съд и присъда и около 100 души са убити. Въпреки че военното положение е отменено през 1983 г., много от задържаните затворници не са освободени до общата амнистия през 1986 г.

Официален повод за въвеждането на военно положение в Полша е влошаването на стопанското състояние на страната, в т.ч. липсата на стоки в магазините, опасността от енергийна криза и т.н.

Уилям Дефо е американски филмов и театрален актьор, роден през 1955 г. Той е сред основателите на експерименталната театрална компания „The Wooster Group“. Има забележителна кариера в киното с възлови роли в класически произведения като: Взвод (1986) на Оливър Стоун, Последното изкушение на Христос (1988) на Мартин Скорсезе, Мисисипи в пламъци (1988) на Алън Паркър, Диво сърце (1990) на Дейвид Линч, Английският пациент (1996) на Антъни Мингела, Светците от Бундок (1999) на Трой Дъфи.

Уилям Дефо е роден на 22 юли 1955 г. в Епълтън, щат Уисконсин. Той е шестото от осем деца на Мюриъл Изабел, медицинска сестра от Бостън и д-р Уилям Алфред Дефо – хирург. Сменя правописа на рожденото си име – от „William“ на „Willem“, за да не го наричат „Били“, което е галеното название на първото име.

Днес принц Джордж става на 4 годинки!

/40

Facebook Коментари

Коментирай

За кого ще гласувате на предсрочните парламентарни избори?

„Демократична България“

30.19%

ГЕРБ-СДС

15.09%

„Има такъв народ“

13.21%

БСП

11.32%

Не съм решил още...

9.43%

"Възраждане"

7.55%

Няма да гласувам

5.66%

„Изправи се! Мутри, вън!“

3.77%

Друга партия или коалиция

3.77%

ДПС

0.00%

ВМРО

0.00%

„Републиканци за България“

0.00%

Блогове