Дончев отказа! Търси се нов министър!

Дончев отказа! Търси се нов министър! - картинка 1

Новината бе съобщена от Цветан Цветанов

Томислав Дончев е отказал поста на социален министър. Новината потвърди в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. "Разговорите продължават", подчерта той като по думите му, важното е че има мнозинство, което ще подкрепи промяната в кабинета. Не се разглеждал вариант новият социален министър да не е от партия ГЕРБ, съобщи "News.bg".

Едно от обсъжданите имена е на социалния министър в първия кабинет "Борисов" Тотю Младенов. Мислело се е и за други имена. Според Цветанов, Томислав Дончев е натоварен с много отговорности в МС, затова и отказал новия пост.

БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Зам.-шефката на социалната комисия в парламента Светлана Ангелова, по мнението на Цветанов, също би могла да поеме поста, но на този етап името й не се разглеждало, тъй като стояла много добре в поверената й комисия.

Зам.-председателят на ГЕРБ е категоричен, че другата седмица ще бъде гласувано кой ще бъде новият социален министър.

По повод коментара от тази сутрин на председателя на парламента Цецка Цачева, че са възможни избори "3 в 1" Цветанов заяви, че това е по-скоро хипотеза.

"Аз го разглеждам като невъзможност да се случи", посочи той. ГЕРБ се готви само за президентските избори", допълни още Цветан Цветанов.

/34

Facebook Коментари

Коментирай

За кого ще гласувате на предсрочните парламентарни избори?

„Демократична България“

30.19%

ГЕРБ-СДС

15.09%

„Има такъв народ“

13.21%

БСП

11.32%

Не съм решил още...

9.43%

"Възраждане"

7.55%

Няма да гласувам

5.66%

„Изправи се! Мутри, вън!“

3.77%

Друга партия или коалиция

3.77%

ДПС

0.00%

ВМРО

0.00%

„Републиканци за България“

0.00%

Блогове