Дори и когато рекламата не лъже, някои напитки си остават опасно сладки!

Дори и когато рекламата не лъже, някои напитки си остават опасно сладки! - картинка 1

Coca Cola VS Cola Zero

За вредата от газираните напитки се говори отдавна. Те могат да доведат до затлъстяване, диабет, сърдечно-съдови проблеми и редица опасни заболявания, пише gotvach.bg. Несъмнено една от най-консумираните вредни газирани напитки е кока кола. Знаем ли обаче какво съдържа тя и защо е толкова опасна?
Тъй като само производителите могат да кажат какви са точно съставките на кока кола, можем само да предполагаме какво съдържа тя. По отношение на захарта се смята, че само

в 330 мл от газираната напитка се съдържат внушителните 45 г захар!

Това е изключително голямо количество, имайки се предвид, че човек не бива да приема повече от 20 г бяла захар дневно.
Това голямо количество прави колата една от най-вредните напитки на нашето съвремие. Ако сте сред запалените любители на колата, които пият по литър дневно, то вие сериозно вредите на здравето си с умопомрачителните 135 г бяла захар и то само от колата. Тук не влизат всички сладки изделия и шоколади, които може да изяде човек.


Много хора вече пият кока кола без захар, за да избегнат пагубното влияние на бялата отрова. Това не е много по-добър вариант, защото в кока колата без захар има други съставки, които придават вкуса ѝ. Една от най-опасните е аспартамът, който може да отключи редица опасни заболявания и състояния – епилепсия, склероза, мозъчни тумори, хронична умора, Алцхаймер, аутизъм.
И все пак, едно е сигурно - в Кола Зеро или я пъти по-малко захар, отколкото в обикновената кола.
Вижте този експеримет и ще се убедите, че понякога рекламата не лъже:

/10

Facebook Коментари

Коментирай

За кого ще гласувате на предсрочните парламентарни избори?

Блогове