Ford създаде бебешко креватче, имитиращо движеща се кола

Ford създаде бебешко креватче, имитиращо движеща се кола - картинка 1

За някои дребосъци това е единственият начин да бъдат приспани

Бебетата обичат да се возят в кола. Вибрациите от пътя и нежното мъркане на двигателя ги успокоява. За някои дребосъци това е единственият начин да бъдат приспани.

За съжаление, бебетата са ужасни шофьори, за да си свършат работата сами, а нарочното обикаляне с колата, за да заспи мъникът, може и да върши работа, но не е особено практично.

Вдъхновен от това, автомобилният концерн Ford представи решение за всички бебета любители на спането на задната седалка – детско креватче, имитиращо движещ се автомобил.

Прототипът носи името Max Motor Dreams и изглежда като плетена детска люлка отвън. Инсталирани говорители издават шум, наподобяващ този на двигателя, а основата на креватчето бавно се движи напред-назад, симулирайки усещането от движеща се кола.Ръбът на креватчето е обгърнат от LED осветителни тела, като целта е имитация на усещане от подминаване на уличните лампи по пътя.

Според експерти, лекият шум и повтарящите се движения напомнят на бебето за утробата.

Дизайнът на Max Motor Dreams прилича много на Snoo - друго подобно креватче, пуснато на пазара по-рано тази година. Създадено от известния индустриален дизайнер Ивес Бехар, педиатъра Харви Карп и инженерите от MIT, Snoo също имитира движенията и шума, които се харесват на бебетата.

Някои старомодни родители пресъздават всички тези усещания, докато люлеят с ръце детето си и издават бръмчене с уста.

Креватчето на Ford не е създадено за масовия потребител, а като част от рекламната им кампания за промотиране на Max линията им от автомобили.

Въпреки това, от Ford вече обмислят дали все пак да не пуснат продукта по магазините, поради големия интерес към него.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове