Голямото момче Кен Блок си играе в пясъчника /ВИДЕО/

Голямото момче Кен Блок си играе в пясъчника /ВИДЕО/ - картинка 1

Блок стана световно известен, благодарение на своите дрифт каскади и компилации от трикове

Кен Блок стана световно известен, благодарение на своите дрифт каскади и компилации от трикове. В последно време обаче американецът се е съсредоточил върху участието си в Световния раликрос шампионат. Което неминуемо се отразява и на творческата му страна

.

 

В последното си видео, наречено „Terrakhana: The Ultimate Dirt Playground“, Блок скача зад волана на своята раликрос машина Ford Fiesta ST RX43. И показва нейните пълни възможности. До степен буквално да предизвика законите на физиката.
Дюни, канавки и всякакви други изпитания се оказват лесна плячка за машината, която е с мощност от 600 к.с. и 650 Нм въртящ момент. При това с доста ниско тегло.

Това позволява на тези автомобили да постигнат по-добро ускорение от болидите във Формула 1. Но за разлика от разглезените асфалтови гладиатори, машините в раликроса се чувстват еднакво добре и на двете настилки. Както и във въздуха. Буквално.

Сезонът в Световния раликрос шампионат не е никак лош за Блок, който се намира на седма позиция в генералното класиране и е един от тримата нескандинавци в Топ 10, заедно със Себастиян Льоб и Тимо Шайдер. Новото видео обаче доказва, че Блок приема сегашния си ангажимент доста сериозно и определено изпитва удоволствие.

http://auto.offnews.bg

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове