Пътешественици: Ще спите на колело. Или в психоделичен сън. Или в малка къща на 12-тия етаж

Пътешественици: Ще спите на колело. Или в психоделичен сън. Или в малка къща на 12-тия етаж - картинка 1

Градските хотели стават все по-ексцентрични. И има за всеки вкус и всеки джоб!

Хотелите са необходимост и удобство при всяко пътуване. Но туризмът е една от най-бързо развиващите се индустрии по света, подчинява се на моди и тенденции, които карат хотелиерите непрекъснато да търсят начин да се откроят сред конкуренцията и да останат в спомените на туристите като незабравимо приключение. 

Всяка години се появяват нови и различни от всичко познато места, където освен да положите глава на възглавницата, попадате в специфична атмосфера. И да, в днешно време стандартите, наложени някога от Хилтън, Шератон, Холидей Ин и други глобални гиганти са приети практически от всеки. Затова вече не е достатъчно да е чисто, топло и уютно - модерните хотели атакуват сетивата ви, карат гостите си да се потопят в уникални интериори и дизайн и така привличат любопитните пътешественици.

Ето няколко абсолютно необичайни места, които туристите са отбелязали, като много интересни за посещение:

На този терен се състезават хиляди хотели в големите градове по света. В тях отсядат както забързани бизнесмени, така и отчаяни романтици, влюбени в покривните басейни и оригиналните дизайнерски идеи. Но нищо чудно, че Топ 5 на тази класация включва само хотели в Европа - европейските хотелиери винаги са залагали на класически лукс, много фантазия и краетивност.

Music Hotel NHOW, Берлин

NHow всъщност е верига, но берлинското бижу си заслужава да бъде споменато отделно.

Интериорът му е дело на ню-йоркския дизайнер Карим Рашид и не се препоръчва за хора, склонни да употребяват халюциногенни опиати. Обстановката и без друго е на ръба на психоделичната истерия, но нека водопадът от цветове и форми не ви заблуждава - Nhow е верига, налагаща безкомпромисно качество на обслужването, идеална чистота и всички удобства. Включително игрални станции в лоби бара...

VolksHotel, Амстердам

Най-големият му проблем е, че откак първите гости написаха написаха в Tripadvisor впечатленията си от това холандско бижу, хотелът е твърде пренаселен...

Трудно се намират свободни стаи, дори и когато Амстердам не е в най-добрата си форма по време на влажните и ветровити зимни дни. Всичко в този хотел е идеално - от безупречно декорираните стаи - всяка със собствен дизайн, до лоби бара, където през уикендите се събират местни артисти и организират Stand Up комедийни състезания. 

Най-одумвана и очевидно най-любима на гостите е "велосипедната стая".

Всъщност, няколко самостоятелни стаи с единични легла, монтирани върху велосипедни рамки. Какво по-естествено в град, чиито жители ежедневно въртят педалите?!

25-th Hour, Виена

Това също е малка верига хотели, има ги в Хамбург, Цюрих, Франкфурт и Берлин. Сред пътешествениците са известни, като "хотели за истински хора" и навсякъде залагат на местни декоратори, картини и стенописи от местни художници, удобни мебели, живи цветове и дружелюбен персонал.

Виенският хотел от веригата е разположен в суперцентъра на града, посред музеи, театри и галерии и винаги е пълен!

Предпочитан е от млади хора, защото им осигурява нещата, без които не могат - свободен достъп до интернет навсякъде, блутут високоговорители във всяка стая, безплатни велосипеди, няколко вида сауна и място за срещи със себеподобни. Лоби барът му е прочут и всяка вечер събира младежки компании. 

Soho House, Берлин

Още една хотелска верига, особено грижовна към редовните си клиенти.

По принцип, членовете на Soho House Club с основание са обект на завист сред постоянно пътуващите хора, защото имат достъп до места, запазени само за тях - като например новооткрития ресторант в берлинския хотел от веригата, който бързо се превърна в местна забележителност и приема резервации за 6 месеца напред - нещо твърде рядко  в претъпканата с ресторанти и механи Европа. 

И все пак, най-популярната атракция на берлинския хотел е прекрасния басейн на покрива, който открива панорама към най-красивата част на града.

А нощем обстановката наистина е магнетична!

Inntel Hotel, Амстердам

Този 12 етажен хотел в Амстердам просто може да спре дъха ви.

Екстериорът на хотела се състои от къщи, залепени една до друга и една върху друга.

Стаите са обзаведени в типичен за градски хотел стил, но чарът на мястото е в сливането на консервативните холандски традиции с ексцентричността на новото време.

Разположен сред канали и двуетажни къщи с традиционни фасади, хотелът е любимо място за почивка и фотосесии на млади хора от цял свят. Неслучайно в Picasa - мрежата за споделяне на изображения на Google, има почти 2900 снимки на хотела и района около него!

/10

Facebook Коментари

Коментирай

За кого ще гласувате на предсрочните парламентарни избори?

Блогове