Христо Иванов от Росенец: Г-н Борисов, едно багерче и да съборите това пристанище?

Христо Иванов от Росенец: Г-н Борисов, едно багерче и да съборите това пристанище? - картинка 1

Демократична България няма да се откаже да се занимава с Росенец

"Г-н Борисов, кога ще подпалите едно багерче и да съборите това пристанище? Защото тогава наистина ще докажете, че нямате нещо общо с д-р Доган."

Това заяви съпредседателят на Демократична България Христо Иванов във включване на живо от Росенец. Той призова и прокуратурата да се заеме със случая, тъй като част от яхтеното пристанище е незаконна.

 

“Д-р Доган отново – Властелинът на мълчанието. Около него никнат замъци, никнат енергийни мощности и всичко е покрито с мълчание. Чудеса се случват, откъдето се появи д-р Доган”, каза Иванов.

Общинският съветник от Демократична България в Бургас Димитър Найденов заяви, че за яхтеното пристанище в ДНСК фигурират само два документа – скица от кадастъра и нотариален акт, като и в двата пише, че това е поземлен имот.

Така се оказва, че проблемът не е от компетенциите на ДНСК, защото строителният контрол не се занимава с поземлени имоти, а само със строежи. “Отново ни завъртат в един омагьосан кръг, от който ние се надяваме скоро да излезем”, обобщи общинският съветник.

Христо Иванов е категоричен, че Демократична България няма да се откаже да се занимава с Росенец:

“Тук най-ясно личи връзката между неограничено политическо влияние, което се корени назад в миналото – и ДС, и мафията от 90-те години – и възможността едни хора да живеят все едно са колонизатори в тази страна, все едно ние сме някакви техни шерпи, а те могат да си правят каквото искат. Все едно законът важи за нас, а за Доган - не. Една от нашите каузи ще бъде законът да започне да важи за всички равно и еднакво. И тогава д-р Доган вероятно ще се лиши от своя колонизаторски статут в тази страна и ще се превърне в обикновен гражданин.”

Димитър Найденов каза също така, че вече шест месеца институциите мълчат по сигнали на “Демократична България” за брегоукрепването на летния сарай на Ахмед Доган на Росенец, попадащо в защитената местност “Бакърлъка”.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове