И бебетата слушат музика!

И бебетата слушат музика! - картинка 1

Тя въздейства върху психиката на детето, особено когато е мелодична

Не само възрастните, а и бебета обичат музика. Нервната и ушна система при новородените е напълно развита и е нормално всякакъв вид звуци да привлекат вниманието им. Когато обаче звукът е силен е възможно бебчето да се изплаши и бързо да реагира физически - като замига с очи или се разплаче, информира "mamatatkoiaz.bg".

Благотворно е влиянието на музиката върху психиката на детето, особено в случаите, когато тя е мелодична, нежна. Избирайте основно класическа или релаксираща музика.

Гласовете на родителите също имат огромно влияние върху психологическото развитие на бебето. То има предпочитание към по високите тонове, но все пак се радва повече на мекия глас на майка си, отколкото на тембъра на баща си. Известен е факта, че бебето различава безпроблемно гласовете на любимите си хора от тези на останалите.

Способността на детето да се концентрира върху няколко неща е ограничена. Поради тази причина то може да не обърне внимание на музиката, която звучи около него, ако е вниманието му е приковано от друг обект. Но използвани като фон, мелодиите хармонизират емоционалното му състояние.

Говорните способности на детето се влияят от правилното функциониране на слуха му.

Важна предпоставка за добро по-натаъшно развитие е профилактичният преглед при лекар специалист. Това е необходим, за да се премахнат или установят по-рано слухови проблеми. Те от своя страна могат да са резултат от инфекции или аномалии по време на бременността.

Комуникацията между вас и детето ви ще засили емоционалната връзка с вас. Говорете му. Обръщайте се към него по име, за да се научи да го различава. И не забравяйте, често да пускате мелодична музика като фон, за да направите атмосферата още по приятна, както за вас, така и за бебето си.

/34

Facebook Коментари

Коментирай

За кого ще гласувате на предсрочните парламентарни избори?

Блогове