Йога срещу бръчки

Йога срещу бръчки - картинка 1

Опитайте, помага!

Човешкото лице се състои от 43 мускула, от които само една малка част използваме в ежедневието. Останалите обикновено бездействат и скучаят, а това неизменно довежда до тяхното бързо отслабване и атрофиране, информира ladyzone.bg.

Резултатът е ясен – повехнала кожа и... бръчки. Нека приемем гимнастиката за лице като за естествен ботокс - без игли, болка и допълнителни разходи. Чрез самостоятелен масаж и редовно прилагане на няколко благотворни лицеви движения, можем да укрепнем мускулите на лицето и да изглади фините линии по него. Упражненията са комбинация от йога за лице, кратък масаж и акупунктура.

Сова (изглажда хоризонтални линии на мускулите над веждите)

Извийте показалеца и палеца на двете си ръце във формата на буквата С. Поставете ги върху лицето си, така че показалците да дойдат върху линията над веждите. Палците са поставени в ърху скулите. Натиснете внимателно и леко повдигнете веждите, така че пръстите от само себе си да се придвижват надолу в продължение на две секунди. Повторете три пъти.

Изглаждане на челото

Поставете пръстите на двете си ръце вертикално в средата на челото. След това ги плъзнете хоризонтално в настрани в посока към косата. Задръжте пет секунди и повторете три пъти.

Небесна целувка (срещу бръчките на смеха)

Наклонете главата си назад и направете 10 целувки, опитвайки се да целунете небето. Упражнението укрепва мускулите на врата, устните и бузите.

Риба (за гладки бузи)

Надуйте бузите и в това положение започнете да движите долната челюст нагоре-надолу подобно на риба. Бузите трябва да са постоянно надути. След това поставете пръстите си върху надутите и постепенно с потупващи движения, започнете да изпускате въздуха от бузите. Повторете три пъти.

Гладка усмивка

Закръглете устните като за произнасяне на буквата О. После се усмихнете възможно най-широко, като продължите да криете зъбите с устните си. Повторете 6 пъти. Както се усмихвате, поставете единия от показалците на челюстта си и започнете да я движите нагоре и надолу, като в същото време накланяте главата си назад. Починете си и после повторете упражнението още 2 пъти.

Жираф (за хубава шия)

Погледнете право нагоре, поставете върховете на пръстите в горната част на шията и дърпайте надолу по кожата, като в същото време накланяте главата назад. После върнете главата в изходна позиция и повторете упражнението още 2 пъти. След това отворете долната устна максимално. Поставете пръстите в основата на шията върху двете ключици и вдигнете брадичката нагоре, като същевременно спуснете надолу двата края на устата. Задръжте така в продължение на 4 дълбоки вдишвания.

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове