Как да пестите, когато вечеряте навън?

Как да пестите, когато вечеряте навън? - картинка 1

За всичко си има начин

Независимо дали посещавате често ресторанти или ви предстои специално събитие, струва си да продължите да спазвате планирания за месеца бюджет. Можете да го направите, като бъдете внимателни.

Днес ще приложим няколко доброжелателни към бюджета съвети. Те ще се отразят положително на портфейла ви, като нито един вкусов рецептор няма да страда.

Предлагаме 7 идеи, с помощта на които ще спестите пари от сметката в ресторанта.

Започнете отрано

Че кой не обича т.нар. happy hour? Като се появите първи на мястото, можете да се възползвате от обичайните намаления. Разбира се, те са различни, в зависимост от това в кой ресторант се намирате.

Имате ли купони?

Никога не е късно да се научите да използвате купони. Ослушвайте се за тях. Понякога те могат да ви спестят много пари.

Избягвайте разядките

Не е необичайно разядката или десертът да струват колко едно основно ястие. Поради това не се подхлъзвайте с поръчването на такава. Пропуснете и продължете нататък с поръчката.

Хидратирайте се безплатно

Алкохолните напитки ще направят сметката дебела. В дни на ограничен бюджет е препоръчително да заложите на вода, отколкото на коктейл.

Вземете неизядената храна за вкъщи

Този съвет конкретно ще ви спести пари впоследствие. В никакъв случай не оставяйте неизядената храна в ресторанта. Платили сте за нея, т.е. заслужава си да я занесете у дома.

Запазете малко храна

Знаете ли, че понякога ресторантите предлагат порции, които са доста по-големи от тези, които е препоръчително да изядете на едно хранене? Това означава, че може да планирате занапред. Не се тъпчете с храна, занесете неизядената у дома.

Използвайте подаръчни карти

Оглеждайте се за подаръчни карти, които вървят с отстъпва при пазаруването в ресторанти. Съвременните търговци търсят всякакви привлекателни средства за стимулиране на консуматорския дух.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

За кого ще гласувате на предсрочните парламентарни избори?

Блогове