Как да си изберем парфюм?

Как да си изберем парфюм? - картинка 1

Открийте Вашия аромат, дами...

Парфюмът е една от най-важните съставки на индивидуалния образ. Той подчертава тънкостите на характера, стила и вкуса на човека. Щом намерим своя аромат, можем да го ползваме дълги години, носейки със себе си познатата миризма. Но как да откриете парфюма, който е създаден за вас? Какъв парфюм да си избера?

При избор на парфюм трябва да се имат предвид цветотипът и характерът на жената.

На „пролетен“ типаж със светла коса и свежа мургава кожа ще отиват сладникави цветни аромати, но дамите с летен цветотип и студен нюанс на кожата трябва да обърнат внимание на по-свежите нотки. Ярките брюнетки по-често от останалите предпочитат сладки миризми.

Те обаче не трябва да бъдат твърде тръпчиви, тъй като този вариант е по-подходящ за чувствените светлокестеняви дами. Момичетата с бледа кожа и червеникава коса могат да подчертаят индивидуалния си чар със свежи миризми с леки горчиви нюанси.

Тези прости правила са универсални, но и доста условни, тъй като се ръководят само то външния вид на жената. Сега нека обърнем внимание и на характера.

Пъргавите и весели момичета ще се чувстват чудесно сред свеж аромат на зелени листа или прясно окосена трева. Романтичните и витаещи в облаците дами няма да сгрешат, ако си вземат парфюм с аромат на роза, тамян или ванилия. Властните дами могат да подчертаят характера си с дървесни и смолисти миризми. Сексапилът ще се разкрие върху тялото под вид на ярък плодов аромат. Подходящи са и иланг-иланг, ябълка и ягода. Именно тези миризми са най-привлекателни за мъжете – леки и неуловими.

Ако пък искате да си изберете нещо универсално, пробвайте жасмин. Той е близък до естествения аромат на жената.

Кога и как да купуваме парфюм?

Имайки предвид човешката физиология, най-добре е да си търсите парфюм през първата половина от деня, тъй като следобед и надвечер обонятелните рецептори са по-малко чувствителни. За да намалите риска от закупуване на неподходящ парфюм, не се парфюмирайте, преди да отидете в магазина. Освен това не пробвайте повече от три миризми една след друга на ивици хартия.

Ако все пак сте си харесали аромат, не бързайте към касата, а нанесете капка от него на китката си.

Можете в този момент да се разходите из още един-два магазина, докато „изпитвате“ парфюма. През първите две минути ще усетите горните нотки, които са най-ярки. Скоро ще забележите, че миризмата се е променила и са започнали да се разкриват средните нотки, които са най-меки и се задържат около час. След известно време обърнете пак внимание на аромата, за да усетите ниските нотки и да разберете дали наистина ви подхожда парфюмът. Именно тази миризма ще остане с вас през целия ден.

Не забравяйте, че е най-добре да си купувате парфюм в специализирани магазини. Иначе рискувате да си купите менте или да получите алергична реакция.

 Как да отличим ментетата?

Оригиналните парфюми се пускат на пазара само в брандирани опаковки, увити в целофан. Всичко трябва да е качествено, с добре напечатани надписи и отбелязано процентно съдържание на спирт. Запомнете, че наливните парфюми са нискокачествена имитация. Изборът на парфюм е сложна, но интересна задача. Заемете се отговорно с нея и непременно ще намерите своя аромат, който ще направи образа ви още по-оригинален и привлекателен!

/34

Facebook Коментари

Коментирай

За кого ще гласувате на предсрочните парламентарни избори?

Блогове