Как да си съберем багажа за почивка

Как да си съберем багажа за почивка - картинка 1

Златни правила как да не помъкнем целият гардероб с нас

Очаква ви скорошно пътуване? Море, планина, командировка в страната или чужбина? Независимо къде, за колко време и при какви обстоятелства ще отседнете, ви предлагаме няколко златни правила в събирането на багаж. Всички знаем, че няма значение за един или за десет дни пътуваме – опаковането на нужните дрехи, аксесоари и козметика понякога може да се превърне в часове загубено време.

Какво да сложите в багажа си?

Винаги избирайте повече на брой, но по-тънки като материя дрехи. Така можете да ги обличате една върху друга и в студено време. А ако се окажете насред приятни температури – винаги можете да навиете ръкави!

Опитайте се да избирате сходни материи, които да могат да се съчетават лесно. Избягвайте вълнени панталони и копринена риза в един куфар. Подберете бързосъхнещи дрехи. Невинаги ще имате тераса или сушилник, но ако изберете повече синтетични дрехи, можете да ги сушите и в стаята.

Винаги носете със себе си поне един чифт обувки,  които вече са носени. В противен случай рискувате да ви е или неудобно, или мокро, или топло...

Пъхнете една закачалка в куфара или сака си. Така ще сте сигурни, че и да няма ютия наоколо, можете да изгладите дрехите сравнително прилично. Как ли? Просто окачете намачканата дреха на закачалката и я вземете със себе си в банята, докато вземате душ. Парите ще свършат останалата работа.

Сложете най-тежките неща, които носите, на дъното на сака. Ако сте с куфар с колелца, слагайте ги най-долу, при частта с колелцата. Така тежестта ще е долу и няма да пътувате със залитащ наляво-надясно багаж.

Навивайте на руло някои дрехи. Така ще спестите място, а понякога можете да използвате средата на това своеобразно руло, за да предпазите нещо ценно от счупване.

Предпочитайте винаги малък и пълен куфар, а не голям и полупразен. Така съдържанието му ще е винаги плътно и няма да има разместили се, разлели се или пък счупени неща.

За да си освободите малко местенце, слагайте чорапите си в малки торбички и право в обувките.

Транспортирайте всички течности – козметика, алкохолни и безалкохолни напитки, във водонепромокаема торба. Така и нещо да се случи, последствията няма да се усетят извън нея.

Избирайте малки и компактни опаковки. Прелейте малка част шампоан в малко шишенце, вместо да носите туба от 250 или 500 милилитра със себе си.

Разделете най-важното от общия багаж. Оставете тези неща в ръчния си багаж – дамска чанта или в чантата на лаптопа си. Така, ако ви притрябва нещо много важно, няма да има нужда да ровите до дъното на сака.

Източник: www.edna.bg

/40

Facebook Коментари

Коментирай

За кого ще гласувате на предсрочните парламентарни избори?

Блогове