Кои храни да избягвате преди полет?

Кои храни да избягвате преди полет? - картинка 1

Пътуването със самолет понякога е доста натоварващо

Пътуването със самолет понякога е доста натоварващо, дори и да не се чувстваме зле, докато летим. Ако не се сервира храна, пътниците често носят свои закуски в самолета, за да залъжат глада си. И ако мислите, че някои от вашите предпочитани закуски на борда са здравословни, ще бъдете изненадани да разберете, че не винаги изборът ви е правилен.

Според диетолога Кейт Скарлата, има някои храни, които трябва да избягвате преди и по време на полет, за да не рискувате стомашен дискомфорт. Вижте кои са те:

1. Протеинови храни, богати на сяра

Консумирането на храни, като протеинови шейкове, яйца и месо, преди полет не е добра идея, защото захранват микробите, които водят до образуване на сероводород, казва Скарлата. "Отнема около три до пет часа, преди те да започнат да образуват газове. Ако имате едночасов полет, няма проблем, но ако е по-дълъг, е по-добре да ги избягвате.

 

2. Ядки

Ядки, включително бадеми, кашу, кестени, ленено семе, лешници и шам фъстък, са богати на ферментиращи влакна, които са идеални за образуване на газове, казва Скарлата. "Тези храни са здравословни за повечето хора, но могат да причинят неприятен дискомфорт в корема, още повече, че газът в червата се разширява, докато летите нависоко в кабината под налягане.

3.  Сушени плодове

Повечето сушени плодове - особено ако ги ядете в големи количества – са богати на сорбитол и фибри, които привличат вода и са предпоставка за газове. Освен това сушените плодове са с високо съдържание на захар и калории.

4.  Дъвки и бонбони без захар

Те са богати на подсладители, като манитол, сорбитол и ксилитол, които имат разхлабителен ефект. А надали ще искате да летите с диария.

5. Хумус

Тази храна се смята за много здравословна в Средиземноморието, но помислете, преди да я консумирате преди полет. В нахута се съдържат много влакнини, които предизвикват подуване и обилно отделяне на газове, особено при по-чувствителни стомаси. Нещо, което надали ще искате да изживеете по време на полет.

6. Гранола барчета с екстракт от корени на цикория

Коренът от цикория може да доведе до подуване по време на пътуването, казва Скарлата, затова погледнете етикета на съставките, преди да купите. Гранола барове с ядки и / или сушени плодове също може да бъдат проблемни по време на полет.

7.  Мексиканска храна

Само си представете – лук плюс чесън води до газове. В мексиканската храна обикновено има и боб, който води до подуване на корема (както нахута), както и люто, което може да доведе до раздразнен стомах.

8.  Картофен чипс

Колкото и да са вкусни, тези закуски са с високо съдържание на мазнини и сол, казва Скарлата. Това включва и любимите на авиокомпаниите закуски от палети и фъстъци. "Твърде много солени продукти могат да ви накарат да задържите повече течности, които причиняват подуване, заедно с подуване на ръцете и краката", каза тя. "Те също така могат да доведат до киселини."

 

profit.bg

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Блогове