Кои са най-дружелюбните градове в света? /ГАЛЕРИЯ/

Кои са най-дружелюбните градове в света? /ГАЛЕРИЯ/ - картинка 1

Всеки от нас мечтае за нови преживявания

Сайтът за резервиране на хостели Hostelworld направи класация на най-дружелюбните градове в света. Изследването анализира поведението и отношението на над 12 000 души от 39 големи градове в 28 държави, пише profit.bg.

Градовете са оценени в десет категории, включително как и колко често местните жители излизат с приятели, общата им откритост към другите, доверие в приятелите и използване на социалните мрежи.

Скандинавските и северноамериканските градове оглавяват класацията. От Сидни до Торонто, Business Insider публикува 19-те най-дружелюбни градове в света.

19. Берлин, Германия

Жителите на Берлин имат второто най-високо ниво на доверие в приятелите си в света, което поставя германската столица на 19-о място в общата класация.

18. Милано, Италия

Милано има най-високото ниво на откритост към другите, което означава, че градът е идеално място за туристите, които са заинтересовани да се срещнат с местни жители. Неговите жители също имат голям интерес да общуват с туристите.

17. Ванкувър, Канада

Ванкувър, който се намира в държава, известна с дружелюбните си хора, е на 17-о място в класацията.

16. Хелзинки, Финландия

Хелзинки е с втората най-висока оценка по социални дейности в света.

15. Варшава, Полша

Жителите на Варшава имат третата най-висока оценка по домашни забавления, което означава, че градът е идеално място за автентична домашно приготвена храна.

14. Балтимор, САЩ

Балтимор, щата Мериленд, е първият американски град, който попада в топ 19.

13. Париж, Франция

Парижани са известни с уникалната си култура, което ги поставя на трето място в света по социални дейности.

12. Сидни, Австралия

Няма какво да не харесате в слънчевия Сидни. Австралийският град попада на 12-о място на социалната карта.

11. Торонто, Канада

Може би не е изненадващо, че още един канадски град попада в класацията. Торонто е известен с ежегодния си Прайд фестивал, който тази година ще се състои през юни.

 

10. Дъблин, Ирландия

Оживеният Дъблин е на десето място благодарение на общителните и приятелски настроени хора в града.

9. Хамбург, Германия

Жителите на Хамбург приемат различни видове начин на живот, което ги поставя на трето място по отвореност към останалия свят. Те също така са на трето място по желание да се срещат с нови хора, когато пътуват в други части на света.

8. Рим, Италия

Италианският град попада на осмо място в класацията благодарение на Рим, който има второто най-високо ниво в света по отвореност към другите и втория най-голям брой местни жители, които имат желание да срещат нови хора, когато пътуват.

7. Мадрид, Испания

Ако сте посещавали Мадрид, сте забелязали, че местните започват вечерта си късно и често остават до зазоряване. Жителите на града е най-вероятно да си търсят „всякакви извинения за парти“ и са на второ място по честота на срещите с приятели, пише Hostelworld.

6. Копенхаген, Дания

Копенхаген получава висока оценка в редица категории, което го превръща в наистина дружелюбен град. Неговите жители са на второ място по либерално мислене спрямо начина на живот на останалите хора в света.

Освен това те са на второ място по отдаване на по-голямо значение на социалните приоритети пред индивидуалните и на първо по значение на домашните забавления. Те са на трето място в света по честота на използване на социалните мрежи.

5. Ню Йорк, САЩ

Нюйоркчани похапват повече от всеки друг в света, което превръща града в идеална ваканционна дестинация за чревоугодниците, които искат да срещнат нови хора на вечеря. Жителите на Ню Йорк хапват навън средно 89 пъти в годината или веднъж на четири дни.

4. Бостън, САЩ

Жителите на Бостън са на трето място по честота на срещите с приятели и похапването навън, те правят това по няколко пъти на седмица.

3. Чикаго, САЩ

Още едно задължително място за любителите на вкусната храна. Жителите на Чикаго са на второ място по хранене навън, средно 88 пъти на година, което поставя града на трето място в света.

2. Стокхолм, Швеция

Шведската столица е на второ място в класацията на най-дружелюбните градове, защото има най-либералните жители в света. Гражданите на Стокхолм са на второ място по честота на използване на социалните мрежи и са невероятно привързани към общността си.

1. Гьотеборг, Швеция

Шведският град е най-дружелюбният и с най-отворени жители в света. Неговите жители отдават най-голямо значение на социализацията и за тях социалните приоритети са по-важни от индивидуалните. Гьотеборг е на трето място по критерия за либерално мислене и отношение на местните жители към начина на живот на другите хора в света.

Освен това местните жители са най-честите ползватели на социалните мрежи, на трето място са по доверие в приятелите си и на трето място по търсене „на всякакви извинения за парти“.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли този парлмент да излъчи правителство?

Да, но зависи какво.

50.00%

Да, на всяка цена.

30.00%

По-добре да ходим на избори.

20.00%

Блогове