Кои са най-вкусните сладоледи в света

Кои са най-вкусните сладоледи в света - картинка 1

Сладолед сладък като мед

Повечето хора смятат, че сладоледът е невероятно изобретение с привлекателен външен вид и различни аромати. Деца и възрастни го обичат и нищо не може да се сравни с този полу-замръзнал сладък вкус.

Сладоледът е разпространен по целия свят, но в различните страни се приготвя и предлага по различен начин. Foodpanda се разходи, за да открие кои са най- вкусните сладоледи.

Италия - Gelato

В Италия сладоледът е с висока плътност и по-силен аромат. Позволява смесването на различни вкусове в една чаша, без това да навреди на някои от ароматите.

Япония - Mochi

Това е лепкав ориз, направен на топка и пълнен с различни вкусове сладолед. Покрит е с тънко бяло брашно. Ще се наситиш на вкуса само от две хапки.

Аржентина - Helado

Смята се, че това е най- вкусният сладолед в света. Много прилича на италианското gelato, но разликата е в обилното количество карамел, с който се приготвя.

Малайзия - Ае Kacang

Тъй като там е много горещо, хората са изключително креативни и си правят воден лед, който е с много ярки цветове. Смесват алое, кондензирано мляко, царевица, палмови плодове и други с вода и после замразяват кубчетата.

Турция - Dondurma

Традиционният сладолед на Турция се нарича Dondurma. Той има силна гъвкавост и меки вкусове, които привличат всеки турист. С лепкава текстура е и се размразява много лесно.

Германия - Spaghetti-EIS

Трябва да бъдеш внимателна, когато се храниш в Германия и си поръчваш Spaghetti-EIS, което всъщност е сладолед. Направен е от ванилов сладолед и картофи на прах, залива се с конфитюр от ягоди и бял шоколад.

Източник: www.cosmopolitan.bg

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?

Блогове