Национална конференция на ГЕРБ: реч на Борисов и рокади в партията

Национална конференция на ГЕРБ: реч на Борисов и рокади в партията - картинка 1

Борисов пред ГЕРБ: Парите на олигархията са изправени срещу нас

С намек, че следващите два предизборни месеца, в които ще управлява служебно правителство, срещу ГЕРБ ще се изправят „много, много пари - парите на олигархията“, обвързано с решения, приветствани от евроатлантическите партньори на България, лидерът на партията Бойко Борисов се обърна към делегатите на днешното Национално събрание на партията.

„Предстоят ни два много тежки месеца срещу много много пари, които са изправени срещу нас – парите на олигархията. 

Аз направих недопустими грешки, които за радост се отчитат добре от нашите евроатлантически партньори“, заяви той, без да уточни какво точно има предвид.

Националното събрание на ГЕРБ беше открито точно в 11,03 ч. То се провежда онлайн, като само ръководството на партията, начело с Бойко Борисов, се събра в зала.

Кметовете на София и Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов вече не са заместници на Бойко Борисов в ГЕРБ. Но и двамата остават в Изпълнителната комисия на партията. Рокадите съобщи самият Борисов, а освобождаването им бе гласувано с огромно мнозинство, но все пак с гласове "против" и "въздържал се" - общо около 60 от над 1000 гласували делегати.

Предстои по-късно Борисов да обяви нови номинации. Фандъкова и Николов обаче остават в Изпълнителната комисия на партията. 

Напускат я обаче бившите депутати Красимир Велчев и Менда Стоянова, както и депутатът Пламен Нунев, както се и очакваше. Борисов поиска думата, за да благодари и да каже добри думи за всеки от тях. 

Да не ме разбере някой погрешно

Основният акцент Борисов постави върху рокадите в ръководството на партията, като държеше да уточни поименно за всеки един, че не е снел доверие, а мотивите му са организационни.

 

По думите му заместниците му в партията (до днес) - Йорданка Факдъкова и Димитър Николов, кметове съответно на София и Бургас, трудно ще съчетават партийните със служебните си ангажименти. 

„Фандъкова трябва да е в София, не може да я прати в Силистра. Същото важи за Митко Николов. На няколко пъти ми се наложи да го праща в Ямбол, Видин и др.“, посочи Борисов. И изтъкна как управляваните от двамата градове са станали по-добри градове за живеене по време на тяхното управление.

„Така че да не ме разбере някой погрешно. Надявам се да не прочета заглавие, че е свалено доверието от тях. Обичаме ги, уважаваме ги, но партийната работа изисква много време“, подчерта Борисов.

„Знам какво е да имаш и партийни, и служебни ангажименти“ - продължи още Борисов, като се обърна към „демократите“, да им „напомни“: „Помните, така беше в закон навремето – закон срещу, а не за – кметове да не може да са председатели на партии. Тогава (Цветан) Цветанов беше лоялен и стана председател на партията“.

Рокадите продължиха с излизането от ИБ на Красимир Велчев, Пламен Нунев и Менда Стоянова.

„Краси Велчев – изключително сърцат боец, безукорно честен. Остава да работи в партията от цялото си сърце и душа. Нунев – същото може да каже и за него. От Русе направихме един прекрасен град, но с някои наши грешки загубихме изборите там. Нормално е да дадем път на нови хора. Менда я няма (на погребение на братовчедка е, държа да подчертая ). Един от темелите на финансите. И тя продължава да работи за партията“, мотивира и тези смени в ръководството Борисов.

 

 

 

/10

Facebook Коментари

Коментирай

За кого ще гласувате на предсрочните парламентарни избори?

Блогове