Най-смъртоносните жени в историята на човечеството

Най-смъртоносните жени в историята на човечеството - картинка 1

Да видим!

Ким Чен-нам - полубрат на севернокорейския лидер Ким Чен-ун е убит на международното летище в малайзийската столица Куала Лумпур малко преди да се качи на полета си за Макао на 13 февруари 2017 г.. Убийството привлече вниманието на всички световни медии най-вече заради начина, по който бе извършено. Предполага се, че Чен-нам отровен със силния токсин рицин

Две жени вече са задържани във връзка с покушението на Ким Чен-нам - виетнамката Дуан Ти Хуонг и индонезийката Сити Айша. От малайзийската полиция споделят, че "една от двете държала носна кърпичка пред лицето на жертвата около десет секунди, докато другата го пръскала със спрей". Носи се информация, че двете са били тайни агенти.

Повдигайки темата, нека си припомним кои са някои от най-смъртоносните жени в историята на човечеството.

Ши Дзянчао

През 1925-а, когато вижда баща си обезглавен от местен китайски военачалник, а главата му - побита на кол на обществено място, Дзянчао отмъщава без да се замисля. Тя намира убиеца, застрелва го три пъти с пистолет и вместо да избяга - остава на местопрестъплението, обяснявайки разпалено на минувачите какво е сторила.

Мата Хари

Екзотичната танцьорка, стриптизьорка и куртизантка Маргарета Гертруда Зеле, както е истинското ѝ име, набира популярност, изпълнявайки "танца на седемте воала" из Европа.

Тя е една от най-известните жени-шпиони на 20 век - съюзническите тайни, които издава на германците по време на Първата световна война костват живота на близо 50 000 френски войници.

Първоначално е наета от германското разузнаване през 1914-а, тъй като лесно изкопчва информация от пияните си високопоставени клиенти. Холандската националност пък ѝ позволява да се движи свободно през границите на Стария континент.

Заловена и екзекутирана от французите през 1917-а, когато е на 41 години. Секунди преди смъртта си Мата Хари съблича дрехите си изцяло, за да разсее разстрелващите я мъже.

Идоя Лопес Рианьо - "Тигрицата"

Идоя Лопес Рианьо, носеща прякора "Тигрицата" е едно от главните действащи лица на баските сепаратисти в конфликта им срещу Испания през 80-те години на миналия век.

Тя стои зад бомбен атентат, убил 12 души от гражданската гвардия през 1986-а, а по-късно същата година убива още петима. Действията ѝ я правят един от най-издирваните терористи от баската сепаратистка група ЕТА.

През 2003-а е осъдена на 1 500 години затвор за деянията си, а през 2011-а ЕТА я зачеркват завинаги от редиците си, след като Рианьо се извинява за сторените от нея престъпления.

Мари Суклов

Мари Суклов е млада еврейка, живееща в руско село, когато губернатора генерал Фьодор Дубасов започва да избива тамошните израилтяни. Тя се свързва с местна група и една нощ през 1914-а решават да го убият.

Неин съратник хвърля бомба под каретата на Дубасов, но устройството не избухва. Суклов смело я вдига от земята и бързо я хвърля вътре във файтона. Губернаторът е убит, тя успява да избяга за известно време, но по-късно е намерена и пратена в затвора.

Ким Хюн-хуй

Ким Хюн-хуй е 55-годишна майка на две деца и... масов убиец. На 19-годишна възраст отива в Пхенян, за да стане севернокорейски агент.
Там тя учи японски език и тренира как да се държи като японка в продължение на шест години до 1987-a, когато Южна Корея се готви за Олимпийските игри в Сеул.

Лично Ким Чен-ир, синът на лидера Ким Ир-сен ѝ възлага специална задача. Мисията на Хюн-хуй е да взриви пътнически самолет, за да сплаши международните атлети да не участват на спортния форум. На 26 ноември тя се качва на полет 858 от Багдад за Сеул. Носи бомба с транзистор в себе си, слиза в Абу Даби, а самолетът се взривява над Индийския океан.

Шарлот Корде

През 1793-а младата аристократка Шарлот Корде се нагърбва със задачата да убие влиятелния журналист Жан-Пол Марат. Тя вярва, че неговият вестник, носещ името "Приятелят на народа", стои зад Септемврийските кланета - масови разправи над затворници в Париж, Лион, Версай и други градове из Франция.

Идеята е да се предотврати разпалването на гражданска война. Тя се свързва с Марат, споделяйки че разполага с информация за подговящ се бунт. Срещат се, а Корде забива нож в гърдите му. Четири дни по-късно умира на гилотината и, въпреки усилията ѝ, Марат е увековечен като мъченик от якобинците.

Бригита Монтхаупт


Бригита Монтхаупт е едно от главните действащи лица на германската ляворадикална екстремистка организация Фракция "Червениа армия", създадена в началото на 70-те години на миналия век. Убила е над 30 души, някои от тях доста влиятелни.

През 1985-а определяната като "най-злата и опасна жена в Западна Германия" е осъдена на доживотен затвор за престъпления, за които "не изпитва никакви угризения". Все пак е освободена след 24 години зад решетките.Източник: fakti.bg
/33

Facebook Коментари

Коментирай

За кого ще гласувате на предсрочните парламентарни избори?

Блогове