Най-загадъчните аномалии в природата

Най-загадъчните аномалии в природата - картинка 1

Уникални и необясними...

1. В Китай има река с водопад, който не замръзва през зимата при минус 30 градуса по Целзий. Затова пък, в средата на лятото по необясними причини започва да се вледенява.

2. Миниатюрно езерце (100 × 60 м) в Талдикурганска област на Казахстан не пресъхва дори и в разгара на лятото, а водата в него си остава ледена.

В него няма никакви форми на живот. Точни проучвания на аномалията не са провеждани, тъй като водолази, дори и с пълна кислородна бутилка, започват да се задушават само три минути след потапяне.

3. В планина на индийския щат Асам се намира Долината на падащите птици.

Всяка година през август, посред нощ от небето започват да падат птици в буквалния смисъл. Те са силно зашеметени и дори не опитват да помръднат, когато ги вземеш в ръце.

4. Изследвайки формите и размерите на Северния Ледовит океан и Антарктида, учените с удивление открили, че контурите им практически са идентични.

Въз основа на това се родила хипотеза, че в резултат на падането на метеорит материкът Антарктида сякаш се е „прекопирал” от другата страна на планетата. Тази теория има много последователи и до днес.

5. Недалече от Рим съществува т.нар. иридиева аномалия.

Това е земен слой, в който съдържанието на иридий превишава нормата 300 пъти. Слоят е на дълбочина, съответстваща на геоложката граница между мезозоя и кайнозоя – периодът, в който се смята, че са изчезнали динозаврите. Същата аномалия е открита и в Дания, Испания, както и по крайбрежието на Каспийско море. Някои учени допускат, че това е следа от паднал метеорит.

6. Съществува явление, наричано „гръмотевично петно”.

Това е зона на високо напрежение, възникваща след попадане на земята на гръмотевичен заряд. Човек може и да загине, опитвайки се да премине през такова място. За щастие, високоенергийното поле в мястото на падането на мълния изчезва след няколко минути.

7. „Дросcолидес” в превод от гръцки означава „капчици влага”.

Така наричат явление, което редовно се наблюдава по крайбрежието на о. Крит в средата на лятото, най-често на зазоряване, когато въздухът се изпълва с кондензирани капчици мъгла. Те рисуват мираж на епична, кървава битка над морето край замъка Франкокастело, описан и потвърден от многочислени очевидци.

Чуват се викове и звън на оръжие...миражът бавно се надига от морето и изчезва в стените на замъка. Историци казват, че на това място преди около 150 години се е състояла тежка битка между гърци и турци. Учените определят това явление като хрономираж и засега нямат логично обяснение за него.

/34

Facebook Коментари

Коментирай

За кого ще гласувате на предсрочните парламентарни избори?

Блогове