Няма сделка между Брюксел и Лондон

Няма сделка между Брюксел и Лондон - картинка 1

Всички разногласия за реформи в ЕС остават в сила

1/Брюксел и Лондон не са успели да постигнат напредък в преговорите за реформиране на ЕС в първия кръг от разговори, които протичат в рамките на срещата на високо равнище.

Всички разногласия между страните остават в сила. Това е съобщил европейски източник в кулоарите на срещата на държавните и правителствените ръководители от ЕС в Брюксел, предаде агенция ТАСС.

От своя страна Доналд Туск заяви, че все пак са постигнали известен напредък,

но трябва да бъде свършена още много работа: „Сега аз ще проведа двустранни срещи с премиера на Великобритания Дейвид Камерън, с президента на Франция Франсоа Оланд, с премиера на Белгия Шарл Мишел", каза Доналд Туск.

Германският канцлер Ангела Меркел каза, че постигането на споразумение с Великобритания няма да бъде лесно за много страни, но воля за това има, съобщава Ройтерс.

Премиерът на Италия Матео Ренци каза, че след първия ден на срещата е по-малко оптимист за постигане на споразумение с Великобритания, отколкото когато е пристигнал в Брюксел.

Остават пет спорни точки, включително това за какъв период от време могат да бъдат ограничени социалните помощи за граждани на ЕС, работещи във Великобритания, заявиха дипломати, цитирани от ДПА.

/29

Facebook Коментари

Коментирай

За кого ще гласувате на предсрочните парламентарни избори?

„Демократична България“

30.19%

ГЕРБ-СДС

15.09%

„Има такъв народ“

13.21%

БСП

11.32%

Не съм решил още...

9.43%

"Възраждане"

7.55%

Няма да гласувам

5.66%

„Изправи се! Мутри, вън!“

3.77%

Друга партия или коалиция

3.77%

ДПС

0.00%

ВМРО

0.00%

„Републиканци за България“

0.00%

Блогове