Обиск в централата на "Мосак Фонсека"

Обиск в централата на "Мосак Фонсека" - картинка 1

Полицията търсела доказателства за пране на пари и финансиране на терористи

Панамската полиция извърши обиск в офисите на адвокатската кантора „Мосак Фонсека“ – център на новия офшорен гейт, съобщават информационните агенции, цитирани от "Menager.bg"

Цел на обиска са били документи, свързани с публикуваните материали за незаконна дейност на компанията, съобщи панамската прокуратура, цитирана от Асошиейтед прес. Полицията търсела доказателства за пране на пари и финансиране на терористи.

Аферата „Панамските документи“ започна с изтичането на данни, че „Мосак Фонсека“ е помагала на свои клиенти да перат пари, да укриват данъци и да избягват санкциите за това.

В документите присъстват имената на 72-ма действащи или бивши държавни глави, на висши държавни служители, бизнесмени и фигури от шоубизнеса.

БНР
Снимка: БНР

Един от основателите на „Мосак Фонсека“ заяви, че компанията не участва в протвозаконни дейности и нарече престъпление публикуването на разкритията.

Междувременно Австралия призова за международно сътрудничество по аферата, часове преди срещата в Париж на данъчните служби от страните от ОИСР.

Трябва да добием цялостен поглед върху механизмите на укриване на данъци. Трябва да видим кой с каква информация  разполага и как можем да работим заедно, каза шефът на австралийската данъчна администрация Крис Джордън, цитиран от Франс прес.

/34

Facebook Коментари

Коментирай

За кого ще гласувате на предсрочните парламентарни избори?

„Демократична България“

30.19%

ГЕРБ-СДС

15.09%

„Има такъв народ“

13.21%

БСП

11.32%

Не съм решил още...

9.43%

"Възраждане"

7.55%

Няма да гласувам

5.66%

„Изправи се! Мутри, вън!“

3.77%

Друга партия или коалиция

3.77%

ДПС

0.00%

ВМРО

0.00%

„Републиканци за България“

0.00%

Блогове