Около МОЧА вече има ограда

Около МОЧА вече има ограда - картинка 1

От левицата заявиха категорично, че нямат намерение да преместят палаткова си лагер в защита на паметника

Около Паметника на съветската армия, по-известен като Монумент на окупационната червена армия, беше поставена метална ограда, тъй като монументът е в аварийно състояние. Заповедта е на областния управител Вяра Тодева.

Първа рано сутринта Мая Манолова съобщи във "Фейсбук" :

" Полицията потвърди, че тази сутрин се готвят да изпълнят заповедта на правителството на сглобката за заграждане на паметника и премахване на палатковия лагер. От ЛЕВИЦАТА! ще се противопоставим на заграждането и демонтажа на паметника".

Както е известно, палатковият лагер е незаконен. Но до момента кметът на София Йорданка Фандъкова не пожела да бъде махнат. 

Мая Мановола уточни, че е подадена жалба срещу оградата от граждани в Административния съд в София. От левицата заявиха категорично, че нямат намерение да преместят палаткова си лагер в защита на паметника.

 

Снощи снимката на гражданския активист Петър Танев взриви социалните мрежи. На нея се вижда как два кордона тежко въоръжени полицаи охраняват паметника и четирите плажни палатки на защитниците му, ръководени от Мая Манолова. Очакваният сблъсък на фенове на "Левски" с групата от палатките не се състоя, защото полицаите бяха оградили цялата Княжеска градина и допускаха до паметника само представители на "Левицата" и "Възраждане". Един човек е задържан, защото запратил бутилка към монумента. 

Костадин Костадинов също се появи пред паметника. Както написаха свидетели, за да демонстрира безстрашие, той е бил допуснат в пешеходната зона с автомобил. Феновете на "Левски" му се заканиха миналата седмица, тъй като Костадинов ги нарече в пост във "Фейсбук" еничари. Полицейската операция по невижданата охрана бе ръководена от главния секретар на МВР Петър Тодоров, когото президентът Радев отказа да махне от поста въпреки недоволството от работата му на правителството на Николай Денков. 

 

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове