Още четирима тийнейджъри обвинени за убийството на Самюел Пати

Още четирима тийнейджъри обвинени за убийството на Самюел Пати - картинка 1

Те са посочили учителя по история на нападателя му,като за това са получили между 300 и 350 евро

Още четирима тийнейджъри са обвинени във връзка с убийството на учителя по история Самюел Пати, съобщи ''Гардиън'', позовавайки се на агенция Франс Прес. Самюел Пати беше обезглавен в средата на октомври заради това, че показал на своите ученици карикатури на пророка Мохамед като част от урок за свободата на словото.

Трима от обвинените днес са заподозрени в това, че са посочили Пати на убиеца му - 18-годишния Абдулах Анзоров, който след това проследил преподавателя и го обезглавил на улица близо до училището.

Учениците са на възраст между 13 и 14 години и са обвинени в ''съучастие в терористично убийство''. Четвъртата обвиняема е дъщерята на Брахим Чнина, който започна онлайн кампания срещу Пати, осъждайки това, че учителят е показал на децата карикатурите, публикувани от сатиричния седмичник ''Шарли Ебдо''. Тя е обвинена в ''клеветническо изобличаване'', след като разказала нейна версия на събитията в класната стая, въпреки че не е присъствала на урока.

Франс Прес припомня, че седем души са били изправени пред съда за ''съучастие в терористично убийство'', като сред тях има двама непълнолетни на 14 и 15 години. Те са посочили Самюел Пати на нападателя му, като за това са получили между 300 и 350 евро.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове