Палми по улиците на Сандански

Градът ще придобие екзотичен вид съвсем скоро

5/Сандански ще стане с една идея по-екзотичен в най-скоро време. Служители на общинското звено „Озеленяване“ вече започнаха да разкрасяват местните улици, засаждайки палми, евкалипт, лимонокипариси, тулипа магнолия лила, каталпа, магнолия с мирис на лимон,студоустойчива магнолия нелистопадна, спирала. Това са само малка част от 45-те вида екзотични дръвчета и растения, които ще грейнат в югозападния град, съобщиха от общинската управа, информира ни "pateshestvenik.com".

Очаква се до дни градският парк „Свети Врач“ да се обогати с палми, спирали и други. Всички кипариси по бул. „Свобода“, които са изсъхнали, ще бъдат заменени с други. На площад „България“ предстои да бъдат засадени две дървета двуцветна туя, информираха още от общината.

Всички тези нови 240 растения, палми и дръвчета издържат до минус 21 градуса, с изключение на лимонокипариса, който издържа до минус 13 градуса, обясняват специалистите. Но имайки предвид факта, че Сандански е един от най-топлите градове на България, екзотичните растения ще радват хората дълго, убедени са те.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

За кого ще гласувате на предсрочните парламентарни избори?

„Демократична България“

30.19%

ГЕРБ-СДС

15.09%

„Има такъв народ“

13.21%

БСП

11.32%

Не съм решил още...

9.43%

"Възраждане"

7.55%

Няма да гласувам

5.66%

„Изправи се! Мутри, вън!“

3.77%

Друга партия или коалиция

3.77%

ДПС

0.00%

ВМРО

0.00%

„Републиканци за България“

0.00%

Блогове