a_boomb.png

Пет изненадващо прости начина за справяне с махмурлука

Пет изненадващо прости начина за справяне с махмурлука - картинка 1

Може би ще са ви необходими след новогодишните празници ;)

Коледните и новогодишни празници могат да бъдат повод както за добро настроение, така и за тежък махмурлук - особено за тези, които прекаляват с алкохолните напитки в тези дни от годината.

У нас има редица народни лекове против махмурлук, сред които шкембе чорба, зелев сок, марината от кисели краставички, кисело мляко, бира и други. Въпреки това, никога не е излишно да се запасите с още няколко изненадващи начина за справяне със замаяната глава на сутринта, след няколко чашки алкохол в повече.

Експерти от британската компания за здравословна храна Abakus Foods посочват, че джинджифилът може да предотврати гаденето, а горещата вана да даде тласък на организма ви.

Ето няколко изненадващо прости начина за справяне с махмурлука:

1. Фруктоза

Това може да ускори метаболизма, което означава, че допълнителна чаша алкохол може да премине през организма ви по-бързо, така че да се чувствате нормално по-скоро. Основният източник на фруктоза са, разбира се, плодовете, като и храни, съдържащи дадено количество плодове, също могат да свършат работа.

2. Мазна храна

Мазната храна (като шкембе чорбата) помага за по-висока издръжливост при пиене. За целта тя трябва да се консумира преди приема на алкохол, тъй като мазнината помага за по-бавното му абсорбиране от организма.

Като цяло, винаги е добра идея да не се пие на празен стомах, с тази уговорка, че има храни, които само ще утежнят състоянието ви, когато се смесят с алкохол.

3. Джинджифил

Това може да ви помогне при раздразнен стомах и при гадене.

Просто си направете чай от джинджифил или хапнете някаква храна, съдържаща подправката.

4. Потене

Направете го чрез тренировка или чрез гореща баня, като и двата метода помагат на организма да се освободи от токсините. Не залагайте на сауната, тъй като прекомерното потене може да ви дехидратира дори още повече и да понижи кръвната ви захар. 

5. Сън

Това продължава да е един от най-добрите начини за възстановяване от всякакъв вид натоварвания. В крайна сметка, сънят е най-естественият начин на организма да се възстановява и регенерира. 

 

profit.bg

 

/33

Facebook Коментари

Коментирай

За кого ще гласувате на предсрочните парламентарни избори?

Блогове