Плаващата Венеция - новият невероятен проект на Дубай

Плаващата Венеция - новият невероятен проект на Дубай - картинка 1

С неговото изграждане се заема Kleindienst Group, като компанията оценява проекта на 680 милиона долара

Плаващ град, изграден по модел на италианската Венеция, ще строи Дубай.

Той ще се намира 4 км навътре в морето и ще бъде част от World Islands.

С неговото изграждане се заема Kleindienst Group, като компанията оценява проекта на 680 милиона долара.

Плаващият курорт е с капацитет до 3 000 души дневно, като помещенията за настаняване, ресторантите и местата за развлечение са разделени на четири палуби, едната от които е под водата, посочва Arabian Business.

Гостите ще пристигат с лодка, хидроплан или хеликоптер до главния площад Сан Марко, където ще могат да слязат в подводното фоайе. Кабинков лифт ще ги транспортира до техните места за настаняване, които могат да бъдат достигнати и чрез кратка разходка през каналите и мостовете на плаващия град.

Курортът ще предлага 414 поръчкови каюти, а през цялата година Плаващата Венеция ще бъде домакин на различни фестивали и празненства, подобно на оригиналния град в Италия.

Курортът ще предлага още 24 басейна, някои от които с прозрачно дъно, разкриващи поразителна гледка към изкуствени засадени корали на територия от 37 161 кв. м.

Ще има още 12 плаващи плажове, колекция от 12 ресторанта и бара, три от които подводни. Тук ще се намира и първият плаващ подводен спа център в света.

Kleindienst съобщи, че строителството е започнало в началото на 2018 г., а курортът трябва да бъде готов до четвъртото тримесечие на 2020 г.

Компанията, чието дело са и островите Heart of Europe и The Floating Seahorse, смята, че Плаващата Венеция ще бъде с експлоатационен период от поне 100 години. 

profit.bg

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове