Изследване установи, че 4,5 процента от работещите във Великобритания, което е равно на 1,5 милиона души, гледат порно на работното място  и то на служебните компютри. Това пише в-к "Мирър", цитиран от БТА.

Проучването било поръчано от застрахователна компания. От него проличало, че две трети от поданиците на Нейно Величество получават смартфон, таблет или лаптоп от своя работодател. 

Оказва се обаче, че доста хора ползват тези джаджи не по предназначение.

Милион и триста хиляди служители пък си служели със споменатите устройства, за да изпращат неприлични, сексуално натоварени съобщения от работното място.

А 2,3 милиона британци са използвали служебната техника, за да кръшкат на своите партньори.

Работните кадри в Шотландия се оказали най-развратни, като всеки 10-и гражданин на Глазгоу използвал служебния смартфон за неприлични послания.

11 процента от гражданите на Единбург ползвали устройствата за текстово общуване с любовници.

Въпреки че данните звучат притеснителни за работодателите, в Италия преди време съдът разреши гледането на порно филми в обедната почивка.

Решението беше по повод жалба на уволнен служител от "Фиат", който е изхвърлен, след като бил хванат да гледа порно.

Върховният съд на Италия отсече - служителят е бил свободен да прави каквото пожелае по време на обедната си почивка.

Съдиите в Рим са категорични - мъжът се е насладил само на малка част от филма по време на почивката си и по никакъв начин това не се отразило на останалата част от работната му смяна.