Послание на български в предизборен клип на Байдън

Послание на български в предизборен клип на Байдън - картинка 1

Това е гласът на Маргарет Глийсън - млада жена, която е живяла в България, участвайки в програма за изучаване на чужди езици и култури

Предизборно послание на български и на още 24 световни езика в включени в клип на кандидата на демократите за президент на САЩ Джо Байдън.

Клипът със заглавие "25 причини да гласуваме за Байдън на 25 езика" е насочен към различните езикови общности. Включени са и обръщения на испански, турски, хърватски, иврит, виетнамски, арабски и др.

На български говори Маргарет Глийсън - млада жена, която е живяла в България, участвайки в програма за изучаване на чужди езици и култури.

„Аз съм доброволец в кампания. Там питаха дали някой говори чужди езици. Отговорих им, че знам български. Така бях избрана да участвам в клипа”, обясни Глийсън в интъервю за Нова телевизия.

„Някои са деца на мигранти, трети знаят чуждия език заради религията, която са избрали. Това е пъстра палитра от хора и съдби и затова видеото е толкова специално и красиво. То показва културното богатство и на САЩ. Това е и посланието на самия Байдън – уважение към всички хора от различните краища на света, които живеят тук”, разказа тя.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове