Пътувай, докато си на 20!

Пътувай, докато си на 20! - картинка 1

Млади, неангажирани и свободни. Защо е добре да пътувате, преди да станете 30?

Кара те да мислиш "извън кутията"

В своите 20 години, човек е в преход. Все още не е придобил достатъчно опит, не е видял много и не е правил много. Това е период на опознаване и изследване. Пътуването ще ти помогне да отвориш съзнанието си за света, ще те накара да мислиш извън клишетата на твоята култура. Това е времето, когато твоят микрокосмос е твоят дом, а ти можеш да пътуваш и да си позволиш повече спонтанни решения. И ще се научиш да мислиш нестандартно!

Трябва да опознаеш повече различни култури

Пътуването разширява хоризонта, променя начина, по който виждаме света и те кара да мислиш различно за много неща в живота. Тази метаморфоза се дължи предимно на опознаване и изучаване на различните култури, които ще повлияят на начина на мислене със своя поглед върху нещата.

Ти си независим

Разбира се, ще си способен да пътуваш и с бъдещото си семейство, но какво ще кажеш за повече авантюристични неща, като парапланеризъм в Непал?? Спонтанността е част от младостта. Сега е времето за егоизъм, дързост и малко безотговорност. Сега е времето, когато си достатъчно възрастен, за да си независим, но и достатъчно млад за необмислени приключения.

 

Ще откриете кои наистина сте

По време на пътуването, най-вероятно ще се изправите пред трудни ситуации, ще имате възможност да преодолеете някои от страховете си. Ще формирате характер, другите култури ще ви помогнат за това. С няколко думи, пътуването ще помогне да откриете мястото си в живота.

С по-малко отговорности си

В двадесетте години (обикновено!) не сте със семейство, към което имате отговорности, работите за вас и вашите нужди. В повечето животът се намества в 30-те или 40-те. Все още не сте взискателни към местата, където ще пътувате и начина, по който ще стигнете. Можете да пътувате по определен бюджет, защото нямате деца и семейство, които по време на пътуване може да изискват повече разходи от предвидените.

Очакванията са по-ниски

Колкото по-възрастни ставаме, толкова повече нарастват и нашите изисквания и очаквания – от гледна точка на храна, настаняване, качество на услугите и прочие. В своите 20, най-вероятно няма да ви направи толкова впечатление дали ще си вземете храна от магазина, ще нощувате в обикновен хотел или ще гоните автобуса вечерта. Ако пътувате сега, ще спестите повече от разходите, които вашите очаквания ще ви костват по-късно.

Имаш време и енергия

В своите 20 си способен да пътуваш повече без да напускаш работа или да занемариш своите задължения – като учене. Колко често сте провеждали важни разговори, докато се разхождате или пътувате, а колко често сте се подготвяли за изпит, докато сте в нощния влак към следващата дестинация???

 

/41

Facebook Коментари

Коментирай

За кого ще гласувате на предсрочните парламентарни избори?

„Демократична България“

30.19%

ГЕРБ-СДС

15.09%

„Има такъв народ“

13.21%

БСП

11.32%

Не съм решил още...

9.43%

"Възраждане"

7.55%

Няма да гласувам

5.66%

„Изправи се! Мутри, вън!“

3.77%

Друга партия или коалиция

3.77%

ДПС

0.00%

ВМРО

0.00%

„Републиканци за България“

0.00%

Блогове