Регионалният министър смени цялото ръководство на "Автомагистрали"

Регионалният министър смени цялото ръководство на "Автомагистрали" - картинка 1

Софийската градска прокуратура е образувала дело за безстопнаственост в дружеството

Служебният министър на регионалното развитие Виолета Комитова е освободила досегашното ръководство на "Автомагистрали" ЕАД и назначава ново.

Решението е било взето въз основа на извършена проверка и констатирани в доклада на Сметната палата нередности, както и съмнения за нецелесъобразно разходване на публичен ресурс, съобщиха от пресцентъра на министерството.

В Борда на директорите ще бъдат назначени Валентин Вълков, Иван Станчев и Десислава Христова. Промяната все още не е отразена в Търговския регистър.

Досега Вълков се е занимавал с инвеститорски контрол и строителен надзор. В периода 2017-2018 г. е бил изпълнителен директор на "Автомагистрали" ЕАД, а преди това е заемал различни длъжности, включително технически ръководител на строителни обекти.

Иван Станчев е бил ръководител на отдел "Укрепване на свлачища" в държавната компания.

Десислава Христова е заемала длъжността член на Съвета на директорите на дружеството.

Миналата седмица се разбра, че Софийската градска прокуратура е образувала дело за безстопнаственост в "Автомагистрали". До това се стигна именно след като Сметната палата оповести одитния доклад за дейността на дружеството и го изпрати на прокуратурата по нейно искане.

Преди това имаше редица обвинения от страна на политици от БСП и "Демократична България", че "Автомагистрали" преразпределя по неясен начин 4.5 млрд. лева на "наши фирми", като заобикаля Закона за обществените поръчки (ЗОП).

/10

Facebook Коментари

Коментирай

За кого ще гласувате на предсрочните парламентарни избори?

Блогове