Репортер на "Ню Йорк Пост" напусна. Накарали я да разкаже невярна история за Камала Харис

Репортер на "Ню Йорк Пост" напусна. Накарали я да разкаже невярна история за Камала Харис - картинка 1

Лора Италиано била принудена да напише, че децата на мигрантите получавали копие от книгата на вицепрезидентката

Репортерка от таблоида на Рупърт Мърдок "Ню Йорк Пост" подаде оставка, след като заяви, че е била принудена да напише невярна история за мигрантите и Камала Харис.

На 23 април Лора Италиано публикува материал със заглавие "Kam on in", в който се твърди, че децата на мигрантите получавали копие от книгата на вицепрезидентката "Супергероите са навсякъде" като подарък за добре дошли в Лос Анджелис.

На 27 април обаче тя обяви в Twitter, че ѝ е било наредено да напише "невярната история" и че това е преляло чашата.

"Днес предадох оставката си на моите редактори в "Ню Йорк Пост", каза тя. "Историята за Камала Харис - невярна история, която ми беше наредено да напиша и срещу която не успях да се противопоставя достатъчно - беше моята точка на пречупване. За мен беше привилегия да отразявам Ню Йорк в най-оживения му, най-остроумния таблоид - вестник, пълен с репортери и редактори, на които се възхищавам дълбоко и смятам за приятели. Тъжно ми е, че си тръгвам."

Преди статията да бъде публикувана репортер на "Фокс нюз" бе задал въпрос за предполагаемото даряване на книгата по време на брифинг в Белия дом. Всъщност, историята се основава на една-единствена снимка на книгата, направена във временно имиграционно съоръжение в Лонг Бийч, Южна Калифорния. 

 

Материалът първоначално бе свален от уебсайта на "Ню Йорк Пост", но по-късно бе възстановен със следната бележка под линия: "Оригиналната версия на тази статия съобщава, че децата мигранти получават книгата на Харис в комплект за посрещане, но е актуализиран, за да се отбележи, че само едно известно копие на книгата е връчено на дете".

Представител от местната управа обясни, че "Супергероите са навсякъде" е само една от стотиците книги, дарени на децата на мигрантите, съгласно съществуваща програма за подпомагането им. 

Засилената миграция към САЩ от Централна Америка е най-голямото предизвикателство през първите 100 дни на администрацията на Джо Байдън. Очаква се до края на годината няколко милиона души да преминат южната граница с Мексико, а миграционните центрове вече се пукат по шевовете.

 

Политиките на държавния глава по овладяване на миграционната криза са често критикувани от републикански политици и медии с консервативна нагласа като "Фокс Нюз" и "Ню Йорк Пост".  

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове