Шекспир оживява в книжарниците на "Сиела''

Шекспир оживява в  книжарниците на "Сиела'' - картинка 1

Авторът е Иво Сиромахов

Само 2 месеца след като излезе сборникът „Любовни истории” Иво Сиромахов издухва праха от класиката и съживява не кой да е, а самия бард на английската литература – Уилям Шекспир  –  в романа си „Шекспир 3D”. И ако историите напомняха театрални пиеси, в „Шекспир 3D” (ИК „Сиела”) театрално-любовният сюжет следва естественото си продължение.

В малък български провинциален театър репетират Ромео и Жулиета. Застаряващи актьори, надут режисьор, лоша постановка. Но този път нещата са различни. Шекспир няма да допусне безсмъртната му трагедия да бъде провалена за пореден път. Бардът решава да вземе участие… и духът му се появява зад кулисите и се намесва в играта, за да я спаси.

И той не е единственият. Когато Адолф Хитлер, Че Гевара, Никола Тесла и Зигмунд Фройд също се набъркват в невероятното българско съвремие, гибелните  звезди на младите веронци ги очаква спектакъл, какъвто не са си и представяли…

За всичко това читателите на Сиромахов ще могат да разберат подробности още на 13 април, когато е премиерата на романа „Шекспир 3D”. Авторът е обещал специален гост на представянето на книгата и е повече от сигурно, че появата му ще е незабравима.  Мястото е една от най-уютните книжарници в София – „Сиела–Ректората”, а часът е 19:00.

Малко преди премиерата на 13-и Иво Сиромахов ще вземе участие и в кампанията „Аз  игрА-Я със Сиела”, която издателството започна с цел популяризирането на детското  четене. Този петък, 8 април в книжарница „Сиела–Витоша” Сиромахов чете на деца  своя приказка, която предстои да бъде издадена в сборник с детски приказки до края на  тази година.

/34

Facebook Коментари

Коментирай

За кого ще гласувате на предсрочните парламентарни избори?

„Демократична България“

30.19%

ГЕРБ-СДС

15.09%

„Има такъв народ“

13.21%

БСП

11.32%

Не съм решил още...

9.43%

"Възраждане"

7.55%

Няма да гласувам

5.66%

„Изправи се! Мутри, вън!“

3.77%

Друга партия или коалиция

3.77%

ДПС

0.00%

ВМРО

0.00%

„Републиканци за България“

0.00%

Блогове